Το street food έχει γίνει σχεδόν συνώνυμο της καθημερινότητας. Κι αν υπάρχει ένα φαγητό που ταυτίζεται με αυτή τη νοοτροπία, αυτό είναι το σάντουιτς: ατομικό, απλό, χορταστικό, χωρίς περιττές τυπικότητες. Αυτή την Κυριακή, 28/9, στο Cantina, βάζουμε το σάντουιτς στο επίκεντρο και το αποθεώνουμε.
Από το πιο απλό τυρί-γαλοπούλα μέχρι δημιουργίες υψηλής γαστρονομίας, το σάντουιτς είναι ένας καμβάς γεύσεων. Δεν έχει περιορισμούς· χωράει υλικά απ’ όλο τον κόσμο, υφές, τεχνικές και προσωπικά γούστα. Είναι comfort food, αλλά και πιάτο πειραματισμού. Ζεστό ή κρύο, τραγανό ή αφράτο, απλό ή σύνθετο, παραμένει διαχρονικά αγαπημένο. Είναι γεύμα ευέλικτο, προσαρμοσμένο σε προσωπικά γούστα. Σαν ένα μικρό τελετουργικό που χωράει ολόκληρη τη γαστρονομική φιλοσοφία. Μια μπουκιά, που μπορεί να συνοψίσει την παράδοση, τη φαντασία και την ουσία του καλού φαγητού. Γι’ αυτό κι εμείς θελήσαμε να ανακαλύψουμε τι κάνει ένα σάντουιτς πραγματικά αξέχαστο — από την πρώτη ύλη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.
Μιλήσαμε με τον Περικλή Βούρθη από το Bread BC και τον Αντώνη Καζάκο από το Black Salami και μάς έδωσαν το know-how του τέλειου σάντουιτς.
– Με ποια σειρά μπαίνουν τα υλικά και έχει το κόψιμο σημασία
– Χρήσιμες συμβουλές που καλό είναι να ακολουθούμε
– Τι είδος ψωμιού πρέπει να διαλέξουμε: μπαγκέτα, μπριός, τσιαπάτα ή ζυμωτό προζυμένιο ψωμί
– Πρέπει να φρυγανίσουμε το ψωμί ή αφού προσθέσουμε όλα τα υλικά;
– Τι αλλαντικά πρέπει να διαλέγουμε και τι είδους τυριά
– Πρέπει να βάζουμε αυγό;
– Ο ρόλος των λαχανικών: ψητά, βραστά ή πίκλες
– Ποιο υλικό μπορεί να κάνει τη διαφορά αν το βάλουμε στο σάντουιτς
– Το στήσιμο στην πράξη: τα 8 βήματα που πρέπει να ακολουθηθούμε
– Ποιες είναι οι αναλογίες των υλικών: η «επιστημονική φόρμουλα»
– Το σάντουιτς του Black Salami
– Το σάντουιτς του Bread BC
Διαβάστε επίσης:
10 old school σουβλατζίδικα που αγαπάμε στην Αθήνα