salepi_small
clock icon
30'

Κρέμα με σαλέπι από τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά

    Μερίδες: 6

  • 500 ml γάλα φρέσκο
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 6 κρόκους αυγών
  • 10 γρ. σαλέπι, σκόνη
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη

Ο Στέλιος Παρλιάρος μας χαρίζει μια ιδιαίτερη συνταγή για κρέμα με σαλέπι.

Φτιάχνουμε μια κρεμ ανγκλέζ. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τους κρόκους και το σαλέπι και την κανέλα σε ένα μπολ και αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα με το γάλα. Ομογενοποιούμε με μπλέντερ χειρός (μπίμερ) και τοποθετούμε στη φωτιά.

Ανακατεύουμε συνεχώς και πριν αρχίσει να βράζει, δηλαδή στους 84-85°C (πιο πάνω από αυτή τη θερμοκρασία η κρέμα κόβει γιατί ψήνεται ο κρόκος), κατεβάζουμε από τη φωτιά και χτυπάμε ελαφρώς με μπλέντερ χειρός. Ανακατεύουμε συνεχώς με μία μαρίζ έως ότου η θερμοκρασία πέσει και η κρέμα κρυώσει. Μοιράζουμε σε ατομικά μπολ. Προαιρετικά σερβίρουμε με καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: Studio Lm

Συνταγή από το αρχείο του Cantina Magazine

Διαδικασία

Βήμα 1

Φτιάχνουμε μια κρεμ ανγκλέζ. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τους κρόκους και το σαλέπι και την κανέλα σε ένα μπολ και αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα με το γάλα. Ομογενοποιούμε με μπλέντερ χειρός (μπίμερ) και τοποθετούμε στη φωτιά.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε συνεχώς και πριν αρχίσει να βράζει, δηλαδή στους 84-85°C (πιο πάνω από αυτή τη θερμοκρασία η κρέμα κόβει γιατί ψήνεται ο κρόκος), κατεβάζουμε από τη φωτιά και χτυπάμε ελαφρώς με μπλέντερ χειρός. Ανακατεύουμε συνεχώς με μία μαρίζ έως ότου η θερμοκρασία πέσει και η κρέμα κρυώσει. Μοιράζουμε σε ατομικά μπολ. Προαιρετικά σερβίρουμε με καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: Studio Lm

Συνταγή από το αρχείο του Cantina Magazine