halbas_small
clock icon
1:30'

Σπυρωτός χαλβάς με βούτυρο και κουκουνάρι από τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά

    Μερίδες: 6

  • 150 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
  • 100 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 400 ml γάλα φρέσκο
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • κανέλα, σκόνη, για το σερβίρισμα

Ο Στέλιος Παρλιάρος μας χαρίζει μια ιδιαίτερη συνταγή για σπυρωτό χαλβά με βούτυρο και κουκουνάρι.

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και ανακατεύουμε συνεχώς για 1 ώρα. Στα 30΄ ρίχνουμε το κουκουνάρι. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το ρίχνουμε πάνω από το καβουρδισμένο σιμιγδάλι.

Κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για περίπου 15΄ μέχρι να στεγνώσει ο χαλβάς. Κατόπιν, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει, αφρατεύουμε τον χαλβά με ένα πιρούνι και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κανέλα.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: Studio Lm

Συνταγή από το αρχείο του Cantina Magazine

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και ανακατεύουμε συνεχώς για 1 ώρα. Στα 30΄ ρίχνουμε το κουκουνάρι. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το ρίχνουμε πάνω από το καβουρδισμένο σιμιγδάλι.

Βήμα 2

Κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για περίπου 15΄ μέχρι να στεγνώσει ο χαλβάς. Κατόπιν, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει, αφρατεύουμε τον χαλβά με ένα πιρούνι και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κανέλα.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: Studio Lm

Συνταγή από το αρχείο του Cantina Magazine