rizogalo_small
clock icon
35'

Ζεστό ρυζόγαλο από τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά

    Μερίδες: 8

  • 1.400 ml γάλα φρέσκο πλήρες
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 100-120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. ρύζι αρμπόριο ή γλασέ
  • 1 λοβό βανίλιας, κομμένο κάθετα στη μέση
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο
  • κανέλα, σκόνη, για το σερβίρισμα

Ο Στέλιος Παρλιάρος μας χαρίζει μια ιδιαίτερη συνταγή για ζεστό ρυζόγαλο.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το ρύζι, τη βανίλια, το ξυλάκι κανέλας και το ξύσμα από τα εσπεριδοειδή. Τοποθετούμε το σκεύος σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για 30΄-35΄ έως ότου το ρύζι χυλώσει. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, αφαιρούμε τον λοβό βανίλιας και μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ. Το σερβίρουμε κατά προτίμηση χλιαρό πασπαλίζοντας με κανέλα.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: Studio Lm

Συνταγή από το αρχείο του Cantina Magazine

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το ρύζι, τη βανίλια, το ξυλάκι κανέλας και το ξύσμα από τα εσπεριδοειδή. Τοποθετούμε το σκεύος σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για 30΄-35΄ έως ότου το ρύζι χυλώσει. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, αφαιρούμε τον λοβό βανίλιας και μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ. Το σερβίρουμε κατά προτίμηση χλιαρό πασπαλίζοντας με κανέλα.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: Studio Lm

Συνταγή από το αρχείο του Cantina Magazine