Στο My Cookie Dough Athens, για κάποια από τα πιο ζουμερά μαλακά μπισκότα της πόλης και βελούδινο παγωτό μηχανής.
Ένα βράδυ στο κέντρο της Αθήνας, αρχές του Σεπτέμβρη, όταν ακόμα οι νύχτες παραμένουν ζεστές και καλοκαιρινές, μας έπιασε η λιγούρα για κάτι γλυκό. Θέλαμε όμως το γλυκό μας να κρύβει και λίγη δροσιά, να συνδυάζει το comfort του ζεστού με την ανάσα φρεσκάδας του παγωτού. Έτσι, μετά το φαγητό που απολαύσαμε στο κέντρο της πόλης κατηφορίσαμε στη Μητροπόλεως και στον πεζόδρομο της Πετράκη για να δοκιμάσουμε το viral soft cookie της Αγγλίας που κάνει πια διεθνή καριέρα.
Όμως πριν πούμε τι δοκιμάσαμε και τι μας άρεσε περισσότερο, αξίζει να πούμε λίγα λόγια για την αλυσίδα που έφτασε μέχρι την Αθήνα.
Ξεκίνησε ως ένα μικρό πείραμα στο Ηνωμένο Βασίλειο και μέσα σε λίγα χρόνια έγινε παγκόσμια τάση. Το My Cookie Dough κατέκτησε τους foodies σε μεγάλες πρωτεύουσες με την ιδέα των “ζεστών, φρεσκοψημένων μαλακών μπισκότων που σερβίρονται σαν γλυκό της στιγμής” και πλέον άνοιξε το πρώτο του κατάστημα και στην Αθήνα. Εκεί, η απόλαυση απογειώνεται με έναν χαρακτηριστικό συνδυασμό: τα ζεστά, μαλακά μπισκότα με πραλίνες συναντούν το δροσερό, απαλό παγωτό μηχανής, δημιουργώντας μια ισορροπία ανάμεσα στο comfort food και τη φρεσκάδα του παγωτού. Ό,τι πρέπει για τους fun του συνδυασμού παγωμένου και ζεστού στα γλυκά. Εμένα δηλαδή.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Από τα μαλακά μπισκότα του My Cookie Dough δοκιμάσαμε δύο εκδοχές. Το πρώτο ήταν το Lotus, με την πλούσια, χαρακτηριστική γεύση μπισκότου, που ολοκληρωνόταν με λιωμένη πραλίνα Lotus από πάνω. Το δεύτερο, το Φιστίκι, συνδυαζόταν με κρεμώδη πραλίνα φιστικιού που τόνιζε ακόμη περισσότερο τη γεύση του. Και τα δύο σερβίρονταν με μαλακό παγωτό μηχανής βανίλια, δημιουργώντας έναν δροσερό αντίλογο στα μαλακά μπισκότα.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η υφή τους ήταν πραγματικά απολαυστική: από αυτά τα γλυκά που απευθύνονται σε όσους αγαπούν το cookie dough. Μαλακά και όχι εντελώς ψημένα, τρώγονται με το κουτάλι σαν επιδόρπιο. Η εξωτερική τους κρούστα έχει μια ελαφριά τραγανότητα, ενώ η καρδιά παραμένει μαλακή και ζουμερή. Οι γεύσεις τους ήταν ισορροπημένες, με μια ελαφριά αλμυρή νότα που “έσπαγε” τη γλυκύτητα. Σε συνδυασμό με το παγωτό, η εμπειρία γινόταν ακόμη πιο γεμάτη, τόσο σε υφή όσο και σε γεύση, αφήνοντας μια αίσθηση ολοκληρωμένης απόλαυσης.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Από τα παγωτά δοκιμάσαμε το Cheesecake Strawberry Sundae, μια γενναιόδωρη μερίδα από το δροσερό, μαλακό παγωτό μηχανής, εμπλουτισμένο με κομματάκια μαλακών μπισκότων και σιρόπι φράουλα. Ήταν ανάλαφρο και δροσιστικό, ιδανικό για τις ζεστές νύχτες της Αθήνας. Ωστόσο, όσο κι αν το sundae είχε τη δική του γλύκα, ο πραγματικός star of the show στο My Cookie Dough παραμένουν τα soft μαλακά μπισκότα — τα φρεσκοψημένα, μαλακά μπισκότα που αποτελούν την υπογραφή της αλυσίδας.
Σίγουρα θα ξανά επισκεφθούμε στο My Cookie Dough για να δοκιμάσουμε και τα υπόλοιπα μαλακά μπισκότα, αλλά και τα Stacks — τον συνδυασμό μπισκότων με διαφορετικές γεύσεις, ακόμα πιο πληθωρικό, ιδανικό για μεγαλύτερη παρέα ή για όποιον θέλει κάτι πραγματικά γλυκό για να ικανοποιήσει τη λιγούρα του.
info
Πετράκη 7, τηλ. 21 0321 0312s
Δείτε επίσης:
Raw Street Burger: Δοκιμάσαμε το burger με καταγωγή από τη Λάρισα