Τα στραγάλια, γευστικά δίνουν «γεμάτο» αποτέλεσμα στα διάφορα pesto και ταιριάζουν ιδανικά με ζυμαρικά όπως τα λιγκουίνι

Υλικά
- 230 γρ. λιγκουίνι
- 1 φλιτζ. φύλλα βασιλικού
- ½ φλιτζ. στραγάλια αλατισμένα
- ½ φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
- ½ φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
- Grana Padano + 2 κουτ. σούπας για το σερβίρισμα
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο 1 πρέζα μπούκοβο καυτερό ½ κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
- 1 πρέζα μπούκοβο καυτερό
- ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
Μερίδες: 2-3
Για το pesto
Tips
- Τα στραγάλια αποτελούν μια εξαιρετική εναλλακτική για τους ξηρούς καρπούς, αφού μπορούν να καταναλωθούν και από άτομα που έχουν αλλεργίες στους ξηρούς καρπούς. Γευστικά τώρα δίνουν το ίδιο «γεμάτο» αποτέλεσμα στα διάφορα pesto, ή όπου αλλού χρησιμοποιούνται ξηροί καρποί για να δώσουν ένταση και βάθος.
- Στο pesto χρησιμοποιούμε παρμεζάνα Reggiano ή Pecorino Romano (ή μίξη αυτών) ωστόσο εδώ χρησιμοποιούμε την οικονομικότερη grana padano.
Διαδικασία
Βήμα 1
Pesto: Πολτοποιούμε όλα τα υλικά σε μούλτι. Κρατάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Ζυμαρικά: Βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και κρατάμε 3 κουτ. σούπας από το νερό τους.
Βήμα 3
Ανακατεύουμε τα λιγκουίνι με το νερό που κρατήσαμε και το pesto σε ένα μπολ και μοιράζουμε σε πιάτα με επιπλέον παρμεζάνα.
Styling—ΤΖΑΝΝΗΣ ΣΙΦΝΑΙΟΣ
Food styling—ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Φωτογραφίες—LAMBROS MENTZOS PHOTOGRAPHY