Το τηγανητό παγωτό, με την τραγανή κρούστα και το παγωμένο εσωτερικό του, είναι από τα πιο απολαυστικά επιδόρπια, το οποίο σπανίως αποφασίζουμε να ετοιμάσουμε στο σπίτι και γι’ αυτό δεν χάνουμε την ευκαιρία να το παραγγείλουμε όταν το συναντήσουμε στο μενού ενός εστιατορίου.

Ψάχνοντας, βρήκαμε έναν εύκολο και απολύτως επιτυχημένο τρόπο για να φτιάξουμε το δικό μας τηγανητό παγωτό, χωρίς λάδι, χωρίς τηγάνι και χωρίς αποτυχίες. Επιπλέον, η διαδικασία είναι απλή και φιλική ακόμα και για αρχάριους στην κουζίνα.

Υλικά για 8 μπάλες παγωτού

4 φλιτζάνια παγωτό της επιλογής σας
3 φλιτζάνια δημητριακά καλαμποκιού, θρυμματισμένα
2 κουταλάκια γλυκού κανέλα
¼ κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
1 πρέζα αλάτι
8 κουταλιές σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
1 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C και στρώστε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Χρησιμοποιώντας το σκουπ, φτιάξτε 8 μπάλες παγωτού, τοποθετήστε τες σε δοχείο παγωτού βάλτε τες στην κατάψυξη.

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα δημητριακά, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το βούτυρο και τη βανίλια. Απλώστε το μείγμα στο ταψί και ψήστε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς και μεταφέρετέ το σε ένα μπολ.

Βγάλτε τις μπάλες παγωτού από την κατάψυξη και καλύψτε τες ομοιόμορφα με το ψημένο μείγμα. Τοποθετήστε τες ξανά στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Σερβίρετε όπως είναι ή συνοδεύστε με άγλυκη σαντιγί ή λίγο σιρόπι σοκολάτας για επιπλέον απόλαυση.

Διαβάστε επίσης:

– Φτιάχνουμε δροσερό frozen yogurt φράουλα με matcha

– Πώς να βγάλετε τα κουκούτσια από τα κεράσια και τα βύσσινα χωρίς να λερωθείτε

 

Το άρθρο της εβδομάδας