Στον πυρήνα της δυτικής Αθήνας, εκεί όπου ο αστικός ρυθμός συναντά τη γειτονιά με χαρακτήρα, γεννιέται ένας νέος γαστρονομικός προορισμός που υπόσχεται να μεταφέρει τους επισκέπτες απευθείας στην ένταση του Μεξικού. Το Emiliano Zapata, το νέο εστιατόριο που άνοιξε πρόσφατα στον Κορυδαλλό, δεν είναι απλώς μια ακόμα προσθήκη στον χάρτη της πόλης· είναι μια εμπειρία που ξεκινά από την κουζίνα και καταλήγει σε μια ολοκληρωμένη απόλαυση της μεξικανικής κουλτούρας.


Εμπνευσμένο από τον εμβληματικό επαναστάτη Emiliano Zapata, το εστιατόριο αντλεί το όνομά του αλλά και την ψυχή του από τις αξίες που υπηρέτησε εκείνος: αυθεντικότητα, ελευθερία, και ένταση. Το περιβάλλον κινείται ανάμεσα στο κλασικό και το μοντέρνο, με χρώματα τολμηρά, χειροποίητα διακοσμητικά και μια φιλοξενία που μοιάζει βγαλμένη από παραδοσιακή μεξικανική hacienda.

Η κουζίνα του Emiliano Zapata αποτελεί την καρδιά της εμπειρίας. Χρησιμοποιώντας φρέσκα υλικά και αυθεντικές συνταγές, ο κατάλογος παντρεύει τη μεξικανική παράδοση με σύγχρονες πινελιές.

Οι fajitas με ψαρονέφρι, λαχανικά και δυναμική ranchera salsa ξεχωρίζουν, συνοδευόμενες από pico de gallo, guacamole και δροσιστική sour cream. Οι καυτερές empanadas αποτελούν must για τους λάτρεις των έντονων γεύσεων, ενώ τα τραγανά churros με πραλίνα φουντουκιού ολοκληρώνουν ιδανικά το γεύμα με μια νότα γλυκιάς αμαρτίας.

Και φυσικά, κανείς δεν φεύγει χωρίς να δοκιμάσει την Paloma, που παντρεύει τεκίλα με χυμό γκρέιπφρουτ, ή κάποιο από τα άλλα  δροσιστικά cocktail, που φέρνουν στο ποτήρι την αίσθηση μιας καλοκαιρινής μεξικανικής απόδρασης.

Το Emiliano Zapata δεν είναι ένα ακόμη tex mex εστιατόριο -είναι ένας προορισμός με νόημα, μια αυθεντική εμπειρία Μεξικού για τους λάτρεις της Λατινικής Αμερικής και τους οπαδούς του θρυλικού επαναστάτη. Ραντεβού στον Κορυδαλλό.
Και… viva la vida!

Info
Ξενοφώντος 51, Κορυδαλλός, 210 4942628

Διαβάστε επίσης: 

Rib eye, ταλιάτα, μπριζόλα, φιλέτο – 16 συνταγές με τα αγαπημένα μας κομμάτια και κοπές από μοσχάρι