Υπάρχουν μέρες που η ζέστη σε κάνει να αναζητάς ένα δροσερό καταφύγιο. Και τι καλύτερο από μια ταράτσα. Και όταν αυτή έχει και ανεμπόδιστη θέα στην Ακρόπολη ακόμα καλύτερα. Ο λόγος για το Ταράτσα Athens που βρίσκεται στο 7ο όροφο του ξενοδοχείου Regal, στην οδό Μητροπόλεως. Πιο κέντρο πεθαίνεις που λένε. Ένα bar restraurant, που μετράει λιγότερο από ένα χρόνο ζωής και μπλέκει με έξυπνο και όμορφο τρόπο την λεβαντίνικη κουζίνα, τα προσεγμένα κοκτέιλ και τη ωραία μουσική.

Δεν ήταν η πρώτη μου επίσκεψη. Έχω βρεθεί άλλες δυο φορές στο παρελθόν στα φιλόξενα τραπέζια του, να χάνομαι στην όμορφη θέα, να απολαμβάνω το νεανικό του χαρακτήρα και τις νοστιμιές που βγαίνουν από την μικρή κουζίνα με τον ξυλόφουρνο. Την επιμέλεια του μενού έχει ο σεφ Αλέξανδρος Καρακατσάνης ο οποίος τρέφει μια ιδιαίτερη αγάπη για την λεβαντίνικη κουζίνα, και εδώ στην Ταράτσα την μπλέκει με την ελληνική σε ένα ενδιαφέρον συνονθύλευμα.

Το καλοκαιρινό μενού

Ακόμα δεν έχω ξεχάσει τα ανατολίτικα ζυμαρικά, shish barak, μοιάζουν σαν ραβιόλια, γεμιστά με πρόβειο κιμά, σερβίρονταν με σάλτσα από γιαούρτι και σουμάκ, που είχα δοκιμάσει την τελευταία φορά. Αν και το συγκεκριμένο πιάτο δεν το βρίσκεται στο καλοκαιρινό μενού, υπάρχουν πολλά που θα τραβήξουν την προσοχή σας. Ξεκινώντας από την δυναμική ταραμοσαλάτα με την έντονη γεύση, που όμως τα τσιπς πατάτας δεν της ταιριάζουν τόσο, όσο το ψωμί και οι πίτες που ψήνονται στο ξυλόφουρνο και μυρίζουν εκπληκτικά. Το ίδιο νόστιμη είναι και η πιπεροσαλάτα, ελαφρώς καυτερή που για συνοδεία έχει πρόβειο γιαούρτι – και εδώ το ψωμί είναι απαραίτητο.

Ένα πιάτο που δεν πρέπει να παραλείψετε είναι το μοσχάρι ταρτάρ το οποίο παρουσιάζεται σαν έναν ορθογώνιο αμπελοντολμά με ρύζι μυρωδάτο και δίπλα του έχει έναν απαλό πουρέ αγκινάρας που και να έλειπε δεν θα με πείραζε.

Επίσης δεν πρέπει να παραλείψετε το πεϊνιρλί με κασέρι Ξάνθης, αυγό και λούζα. Ψήνεται στο ξυλόφουρνο, έχει ωραίο αφράτο ζυμάρι, και η μείξη του αυγού μαζί με το κασέρι που έρχεται ρευστό είναι πολύ νόστιμη. Αυτό που βρήκα εκτός κάδρου ήταν η λούζα. Όχι ότι δεν ήταν γευστική, το αντίθετο μάλιστα, αλλά δίπλα στα υπόλοιπα υλικά έχανε. Θα προτιμούσα να έλειπε από το συγκεκριμένο πιάτο και να την απολάμβανα μόνη της με το ωραίο ψωμί (η τρίτη φορά που σας το λέω) που φτιάχνουν, πράγμα και που έκανα.

To κεμπάπ στα κάρβουνα είναι ένα ακόμα ωραίο πιάτο με πολλά μπαχαρικά και μια εξίσου νόστιμη πίτα. Όσο για την πικάνια προβατίνας ήταν ιδανικά ψημένη, όμως σε κάποια σημεία της είχε αρτιστεί με λίγο αλάτι παραπάνω.

Γαλακτομπούρεκο για τη γλύκα

Για το τέλος επιλέξαμε το γαλακτομπούρεκο. Σιροπιασμένο τόσο όσο, ώστε να μην γίνεται μπουχτιστικό, πασπαλισμένο με ξηρούς καρπούς που του έδιναν μια ωραία γευστική πινελιά, τραγανό φύλλο και βελούδινη κρέμα.

Ποτό, vibes και χαλαρή ατμόσφαιρα

Στην Ταράτσα όμως, δεν ανεβεί κανείς μόνο για φαγητό αλλά και για ποτό. Το project συνυπογράφει η ομάδα του The Bar in Front of the Bar και τα κοκτέιλ ετοιμάζουν οι Αλέξανδρος Τσελεπής και Κωνσταντίνος Θεοδωρακόπουλος μαζί με την ομάδα τους οι οποίοι εκμεταλλευόντια κάποια υλικά από την κουζίνα ώστε να έχουν μια πιο έθνικ χροιά και είναι κάτι παραπάνω από ευκολόπιοτα και ευχάριστα.

Μπορεί σε αυτή την ταράτσα να βρείτε πολλούς τουρίστες, όμως δεν έχει καθόλου τουριστικό χαρακτήρα. Η μουσική, που πλέον δεν παίζει σε δυνατά vibes, δημιουργεί μια ωραία, χαλαρή ατμόσφαιρα που το φαγητό και το ποτό έρχονται να την ολοκληρώσουν.

Ιnfo
Μητροπόλεως 60, Αθήνα, τηλ. 2110080660
30-45 ευρώ χωρίς κρασί ή ποτό

 

Διαβάστε επίσης: 

Naked Athens: Μια «γυμνή» απολαυστική εμπειρία