Πλήρως ανασχεδιασμένο και με μεσογειακό μενού-πανδαισία, το poolside bar restaurant του Divani Apollon Palace & Thalasso φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την αναγεννημένη Αθηναϊκή Ριβιέρα του κοσμοπολιτισμού και της υψηλής γαστρονομικής προστιθέμενης αξίας.
Διαχρονικά, η μεγαλύτερη πρόκληση για κάθε γαστρονομικό χώρο εντός ξενοδοχείου είναι να καταφέρει να σταθεί ως αυτόνομος και αυτόφωτος προορισμός, προσελκύοντας κοντά του όχι μόνο τους ενοίκους αλλά και εξωτερικούς επισκέπτες. Ακόμη και όταν, όπως στην περίπτωση του Meltemi, έχει ήδη ένα ισχυρό προβάδισμα από την αφετηρία: φιλοξενείται στο Divani Apollon Palace & Thalasso, ένα από τα πλέον εμβληματικά ξενοδοχεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, προνομιακά τοποθετημένο στο «φιλέτο» του Καβουρίου.
Το Meltemi έχει ανασχεδιαστεί πλήρως, με έναν χώρο που παντρεύει δεξιοτεχνικά το μοντέρνο με το minimal. Κυριαρχούν παντού τα φυσικά υλικά, οι γήινες αποχρώσεις και διακριτικά στοιχεία υψηλής αισθητικής, όπως η ελιά στο κέντρο της αυλής.
Επιπλέον η τοποθεσία του, ακριβώς δίπλα στις πισίνες, επιτρέπει στους επισκέπτες να απολαμβάνουν παγωμένα, πρωτότυπα, αναζωογονητικά cocktails και ποτά από τα sunbeds. Όλα αυτά πριν τελικά το αποφασίσουν να ζήσουν την φουλ γαστρονομική εμπειρία στο εστιατόριο.
Στο τέλος της ημέρας, όμως, όσο μαγευτικό κι αν είναι το περιβάλλον -που παραπέμπει σε σκηνικό ταινίας του Wes Anderson- αυτό που μετράει πραγματικά είναι το φαγητό. Και εδώ, το Meltemi στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και με το παραπάνω.
Το μενού του είναι -όπως οφείλει βάση της εκλεκτής τοποθεσίας του- άρρηκτα συνδεδεμένο με τη μεσογειακή γαστρονομία, τιμώντας πλήρως την ελληνική γη και θάλασσα, ενώ περιλαμβάνει επιλογές για όλα τα γούστα -από light dishes και vegan προτάσεις, μέχρι κλασικές γεύσεις και σύγχρονες δημιουργίες.
Ξεκινήστε με παραδοσιακή λευκή ταραμοσαλάτα ή καπνιστή μελιτζανοσαλάτα Αγιορείτικη, συνεχίστε με μία από τις σαλάτες (όπως burrata ή χωριάτικη), και δοκιμάστε τα βουβαλίσια κεφτεδάκια ή τις τραγανές κροκέτες από μπλε καβούρι με κρέμα αυγοτάραχο Μεσολογγίου. Στα κυρίως πιάτα ξεχωρίζουν τα γκαργκανέλι ή οι πέννες χωρίς γλουτένη με μαύρη τρούφα και μανιτάρια και το κριθαράκι σε ζωμό μπουγιαμπέσα με γαρίδες Κοιλάδας, κρόκο Κοζάνης, ούζο Μυτιλήνης και chimichurri με φρέσκα μυρωδικά.
Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στο grill, από το οποίο σερβίρονται πιάτα όπως πολίτικο κεμπάπ, αρνίσια παϊδάκια και μοσχαρίσιο Black Angus flap steak tagliata. Το επιδόρπιο είναι εξίσου αισθαντικό: γιαούρτι-παγωτό με κρύα σούπα φρούτων του δάσους, παραδοσιακή πορτοκαλόπιτα της γιαγιάς και σοκολατένιο brownie με παγωτό τιραμισού.
Για το ιδανικό κλείσιμο της καλύτερης βραδιάς που θα ζήσετε αυτό το καλοκαίρι, απολαύστε το ηλιοβασίλεμα από τη βεράντα του -επίσης ανανεωμένου- Atlantis Lounge, συνοδεία afro house και bohemian μουσικών επιλογών.
Για online κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες:
Fine Dining on the Athenian Riviera | Divani Apollon Palace