«Η ελληνική βιομηχανία τροφίμων είναι ένας από τους τρεις βασικούς πυλώνες της οικονομίας, μαζί με τη ναυτιλία και τον τουρισμό», δήλωσε ο Γρηγόρης Αντωνιάδης, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), κατά την ομιλία του στο πάνελ «Η νέα αλυσίδα της τροφής στη μαζική κατανάλωση» στο 2ο Cantina Academy, με αντικείμενο: «Διασφαλίζοντας το μέλλον της τροφής».

Στο πάνελ «Η νέα αλυσίδα της τροφής στη μαζική κατανάλωση» συμμετείχαν ο Κώστας Τσιάρας, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Απόστολος Ταμβακάκης, Πρόεδρος EOS Capital Partners Fund, ο Γρηγόρης Αντωνιάδης, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), ο Αλέξανδρος Κατσιώτης, Πρόεδρος ΕΛΓΕΚΑ, και ο Αντώνης Φιλιππής, Πρόεδρος ΕΛΓΟ – Δήμητρα με συντονιστή τον δημοσιογράφο Γιώργο Ευγενίδη.

Ποιος είναι ο Γρηγόρης Αντωνιάδης

Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ως Υπότροφος του Ιδρύματος Μποδοσάκη πήρε M.Sc. στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Leeds στην Αγγλία.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην ΕΛΑΪΣ-Unilever το 1984 και στη διάρκεια των 34 ετών συνεργασίας με την εταιρεία ανέλαβε διάφορες διοικητικές θέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διετέλεσε Marketing Manager ελαιόλαδου στην Unilever-Italy (1990-1993), Marketing Director και Business Unit Director για την κατηγορία των τροφίμων (1998-2003) στην Ελληνική εταιρία, Αντιπρόεδρος και Μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas επί 19 χρόνια(1998-2017), Διευθυντής Επικοινωνίας και Εξωτερικών Σχέσεων για τον Όμιλο Εταιρειών της Unilever στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Νοτιοανατολική Ευρώπη 2003-2018) και ad interim Head of Communication και Μέλος του Δ.Σ. της Unilever Ευρώπης στο Rotterdam (2007-2008). Συνεργάστηκε με τη διεθνή εταιρία Upfield (1998-2020) και το Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο (Υπερταμείο – 2018-2019). Υπήρξε μέλος του ΔΣ και σύμβουλος διοίκησης της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης (20216-2024). Σήμερα είναι Σύμβουλος Επικοινωνίας και Εξωτερικών Σχέσεων της ΕΛΑΙΣ-Unilever Hellas.

Έχει επιδείξει σημαντική θεσμική δράση. Είναι Πρόεδρος του ΣΔΕ (Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος), Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του ΣΕΒΤ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων), Μέλος Δ.Σ. της Διεπαγγελματικής Ελαιολάδου και Πρόεδρος της Λέσχης Φίλων Ελαιόλαδου και Ελιάς «ΦΙΛΑΙΟΣ». Έχει διατελέσει Πρόεδρος του ΣΕΒΙΤΕΛ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποιήσεως Ελαιολάδου), Μέλος Δ.Σ. του ΕΣΒΕΠ (Ελληνικός Σύνδεσμος Βιομηχανιών Επωνύμων Προϊόντων) και Μέλος Δ.Σ. του ΕΒΕΠ (Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς).