Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, ο θεσμός Culinary Journeys επιστρέφει στο θέρετρο Daios Cove στην Κρήτη, γεγονός που τον καθιερώνει ως ένα από τα σημαντικότερα γαστρονομικά γεγονότα του καλοκαιριού στην Ελλάδα. Ένα πλούσιο μωσαϊκό πολιτισμών, γεύσεων και καινοτομίας αναδεικνύεται μέσα από τη συμμετοχή κορυφαίων σεφ με αστέρια Michelin από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προσφέροντας στο κοινό μια μοναδική εμπειρία υψηλής γαστρονομίας.

Τα Culinary Journeys, που ξεκίνησαν στις 20 Μαΐου και θα διαρκέσουν ώς τις 22 Σεπτεμβρίου, υποδέχονται εξέχοντες σεφ από τα πλέον αναγνωρισμένα εστιατόρια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Οι διακεκριμένοι αυτοί δημιουργοί θα μεταμορφώσουν τα εστιατόρια Ocean Restaurant και RHO του Daios Cove σε επίκεντρα γαστρονομικής έκφρασης, εμπλουτίζοντας την κουλτούρα του ξενοδοχείου με καινοτόμες προτάσεις εμπνευσμένες από τις σύγχρονες τάσεις της παγκόσμιας γαστρονομίας.

Οι διεθνείς σεφ που θα φιλοξενηθούν στα Culinary Journeys 2025 είναι ένα line up επιδραστικών και καινοτόμων δημιουργών της παγκόσμιας γαστρονομικής σκηνής. Πρόκειται για τους πολυβραβευμένους: Kei Kobayashi του τριάστερου Kei Restaurant στο Παρίσι, Angel Leon του τριάστερου Aponiente στην Κάντιθ, μια πρωτοποριακή φυσιογνωμία στην ισπανική γαστρονομία που διακρίνεται για τη βιώσιμη καινοτομία στην «κουζίνα της θάλασσας» που προβλήθηκε πρόσφατα στην σειρά Chef’s Table του Netflix, Jean-Philippe Blondet του τριάστερου Alain Ducasse at The Dorchester στο Λονδίνο που θα κάνει 4 hands με τον Amaury Bouhours του διάστερου Le Meurice στο Παρίσι, Paco Méndez με ένα αστέρι στο εστιατόριο του COME στην Βαρκελώνη, και Jean-Philippe Berens, σεφ στο εστιατόριο-αποκάλυψη Ducasse sur Seine που πήρε διθυραμβικές κριτικές από κοινό και κριτικούς στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού το 2024.

Η συμμετοχή των κορυφαίων σεφ του Alain Ducasse στη διοργάνωση αποτελεί σημείο αναφοράς για τη βαθιά και στρατηγική συνεργασία μεταξύ του διεθνούς γαστρονομικού ομίλου και του Daios Cove. Η συνέργεια αυτή επιβεβαιώνει τη δέσμευση των δύο πλευρών στην αριστεία και την ανάδειξη της γαστρονομίας ως εμπειρίας ζωής, ενισχύοντας τη θέση του ξενοδοχείου στον χάρτη της παγκόσμιας πολυτελούς φιλοξενίας.

Η αυλαία της 7ης διοργάνωσης άνοιξε με τον εμβληματικό Γιώργο Σαμοΐλη του βραβευμένου Cantina στη Σίφνο που για τρίτη συνεχή χρονιά, και μόνο στο Daios Cove, παρουσίασε ένα curated Omakase μενού 4 hands με τον Γκίκα Ξενάκη, του διακεκριμένου εστιατορίου Aleria στην Αθήνα.

Οι δύο Έλληνες σεφ είναι εκείνοι οι οποίοι και θα ολοκληρώσουν τον κύκλο των φετινών Culinary Journeys, στις 22 Σεπτεμβρίου.

Η ελληνική παρουσία ενισχύεται περαιτέρω με τη συμμετοχή της Αγγελικής Χαραμή, σεφ του Omnia στο Kastelruth, η οποία φέρνει στο προσκήνιο την πρωτοποριακή της προσέγγιση στην plant-based κουζίνα. Η συμμετοχή της ενσαρκώνει τη φιλοσοφία ευεξίας του Daios Cove, προτάσσοντας την ολιστική σύνδεση μεταξύ υγείας, ηθικής και ποιότητας ζωής. Με τον συνδυασμό καινοτομίας, πολιτιστικής ανταλλαγής και υψηλής γαστρονομίας, το Culinary Journeys 2025 αναδεικνύεται σε σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της γεύσης και της αισθητικής, επιβεβαιώνοντας τη διαρκή εξέλιξη της σύγχρονης κουζίνας μέσα από έναν θεσμό διεθνούς εμβέλειας.