Το Cantina, αυτή την Κυριακή 25/4, μάς ταξιδεύει στον Βόλο -την πόλη που θα γνωρίσεις στ’ αλήθεια την ώρα του μεσημεριού. Από τη διάχυτη αύρα ψαριών και χταποδιού στα κάρβουνα που σε κατακλύζει, όταν εκεί, κάπου μετά τις 12, ακούς από παντού σαν συνωμοτικό σύνθημα: «πάμε για ένα;».


Φωτογραφία: Σταύρος Χαμπάκης

«Αλλά στ’ αλήθεια, ποιος μένει στο ένα τσίπουρο όταν καθίσει στην καρέκλα και έρθουν οι πρώτοι μεζέδες;» διερωτάται η Διευθύντρια Σύνταξης του Cantina Νανά Δαρειώτη, η οποία μαζί με τον αρχισυντάκτη του περιοδικού Βασίλη Δημαρά επισκέφθηκαν τον Βόλο και περιηγήθηκαν στα 20 πιο αυθεντικά τσιπουράδικα της πόλης.


Φωτογραφία: Σταύρος Χαμπάκης

Το οδοιπορικό του Cantina περιλαμβάνει από τα πιο κλασικά και ιστορικά, μέχρι τα new age μαγαζιά με μεζέδες νέας γενιάς. Άλλωστε, η ποικιλία των τσιπουράδικων που κρύβει η πόλη δεν αφήνει κανέναν επισκέπτη δυσαρεστημένο.


Φωτογραφία: Σταύρος Χαμπάκης

Και φυσικά, η ομάδα του περιοδικού δεν θα μπορούσε να μην συγκεντρώσει τις συνταγές που ξεχώρισε στις βόλτες της στα τσιπουράδικα.

 

Διαβάστε περισσότερα και δείτε αναλυτικά το οδοιπορικό στα τσιπουράδικα και τις συνταγές στο νέο τεύχος του Cantina, αυτή την Κυριακή 25/5, με το Πρώτο Θέμα.