Κανένα ποτό δεν συνοδεύει καλύτερα το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς από τη σαμπάνια. Για να ξεφύγετε λίγο από τα συνηθισμένα, βέβαια, μπορείτε να τη μετατρέψετε σε στιλάτο και πάντα γιορτινό κοκτέιλ, όπως αυτό εδώ.

Ροζ κοκτέιλ σαμπάνιας

Υλικά (για 6 άτομα)
χυμό από 4 ρόδια
100γρ. ζάχαρη ψιλή
3 κύβους ζάχαρη καστανή
1 λάιμ σε φέτες
1 μπουκάλι σαμπάνια

Διαδικασία
Ετοιμάζετε μια σπιτική γρεναδίνη: Σε ένα κατσαρολάκι σιγοβράζετε την ψιλή ζάχαρη μαζί με δύο κουταλιές της σούπας νερό μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρετε ένα πηχτό σιρόπι.

Κατόπιν, προσθέτετε το χυμό ροδιού και ανακατεύετε. Τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνετε τη γρεναδίνη να κρυώσει. Καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και αφήνετε στην άκρη (διατηρείται στο ψυγείο έτσι για 5 μέρες).

Σπάτε τους κύβους της καστανής ζάχαρης στη μέση. Ρίχνετε από ένα κομμάτι ζάχαρης σε έξι ποτήρια σαμπάνιας, κατόπιν προσθέτετε μία μεζούρα γρεναδίνη και μία φετούλα λάιμ. Απογεμίζετε με σαμπάνια και σερβίρετε (θα αφρίσει αρκετά λόγω της ζάχαρης). Εις υγείαν!

Το άρθρο της εβδομάδας