Ο Κωνσταντίνος Καρακατσάνης, εμπνευστής και ιδιοκτήτης των πρότυπων παγωτατζίδικων Django σε Σύρο και Κουκάκι, είναι καλεσμένος αυτή την εβδομάδα στο τραπέζι της Νανάς Δαρειώτη, δημοσιογράφου γεύσης και διευθύντριας σύνταξης στο Cantina του Πρώτου Θέματος. Αποστολή τους; Να μας ανοίξουν την όρεξη, να καταρρίψουν αστικούς μύθους και να μας λύσουν απορίες σχετικά με το «παγωτό ημέρας».

Τι συζητούν μαζί;

– Από την ιστορία του παγωτού που ξεκινάει από την αρχαία Ελλάδα, την Περσία και την Κίνα μέχρι το τι σημαίνει παγωτό ημέρας.

– Από το πρώτο παγωτατζίδικο της ιστορίας, στο Παρίσι του 1600, μέχρι τη χρονική διάρκεια που αντέχει το παγωτό στην κατάψυξη.

– Από το πρώτο παγωτό που φτιάχτηκε στην Ελλάδα, στο παλάτι του Όθωνα, και τη δηλητηρίαση που αυτό προκάλεσε μέχρι τη συριανή παράδοση στο παγωτό που κρατάει δεκαετίες.

– Από τους Ιταλούς παγωτατζήδες στη Νέα Υόρκη που οδήγησαν στη βιομηχανοποίηση του παγωτού μέχρι το ιταλικό κίνημα του Gelato Artigianale Naturale, αδελφάκι του Slow Food, στα 80s.

– Από την κινηματογραφική ιστορία της δημιουργίας του πρώτου Django στη Σύρο και την απόφαση να φτιάξει «καθαρά» παγωτά χωρίς χημικά και σκόνες που άλλαξε την ιστορία του παγωτού στην Ελλάδα.

– Από τον κανόνα του Django να αντικαθιστά το παγωτό σε όποιον, μικρό ή μεγάλο, του πέσει μέχρι τις εκατοντάδες ώρες μελέτης που χρειάστηκε προκειμένου να καταφέρει να φτιάξει ένα παγωτό που γίνεται σταθερά sold out.

Όλα αυτά συνθέτουν το λαχταριστό σύμπαν του Κωνσταντίνου Καρακατσάνη

Ακούστε το podcast εδώ:

Δείτε επίσης

Τι γράφουν οι ετικέτες των παγωτών; Όλες οι πληροφορίες που πρέπει να ξέρουμε