Το βραβευμένο με δύο Αστέρια Michelin και ένα Πράσινο Αστέρι Michelin, Delta Restaurant μεταμορφώθηκε την Τρίτη 11 Μαρτίου 2025 σε ένα Μαγεμένα Δάσος, και οι προσκεκλημένοι είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν μία εμπειρία υψηλής αισθητικής εμπνευσμένη από τη φύση.
Η εκδήλωση σηματοδότησε την έναρξη της ανοιξιάτικης περιόδου, συνδυάζοντας τη γαστρονομία, τη φυσική αισθητική και πολιτιστικά στοιχεία σε ένα σκηνικό που εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν η κα Ξένια Χατζηπέτρου (Riviera Blu) και η κα Tamara Jumaily (Amal Events) μαζί με τον Executive chef Γιώργου Παπαζαχαρία. Η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην ελληνική φιλοξενία και στην αναγέννηση που φέρνει η άνοιξη.
Οι συνθέσεις στον χώρο προέρχονταν από το Secret Garden, ενώ ένα εντυπωσιακό 3D Mapping στον χώρο του bar δημιούργησε ένα σκηνικό γεμάτο φως και φαντασία. Στη μυσταγωγική ατμόσφαιρα της βραδιάς συνέβαλε και η VIParties αφού επιμελήθηκε τον φωτισμό και την ηχητική εγκατάσταση. Με αυτό τον τρόπο ενισχύθηκε η αίσθηση του φυσικού τοπίου μέσα στον χώρο, ενώ ο αρπιστής Γιώργος Μηλιωτάκης επένδυσε μουσικά το γευστικό μονοπάτι που είχε δημιουργηθεί στον χώρο του εστιατορίου.
Το Delta Restaurant φιλοξένησε λοιπόν, μία εκδήλωση υψηλών προδιαγραφών και υπενθύμισε τους λόγους για τους οποίους φημίζεται ως ένας κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός. Η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του χώρου, η προσεγμένη αισθητική και η ικανότητά του να δημιουργεί μία ατμόσφαιρα καθιστά το Delta μία εξαίρετη επιλογή για ιδιωτικές και εταιρικές εκδηλώσεις.
Το μενού που απόλαυσαν οι καλεσμένοι στο Delta
Ο Executive Chef Γιώργος Παπαζαχαρίας και η ομάδα του Delta παρουσίασαν ένα μενού έξι σταδίων από το τρέχον μενού-ωδή στη φύση. Κάθε πιάτο αφηγήθηκε τη δική του ιστορία μέσα από τη σύνθεση διαφορετικών υφών, αρωμάτων και γεύσεων που οδήγησαν του καλεσμένους σε ένα ταξίδι μέσα στο δάσος. Παράλληλα, τα πιάτα, παρά τις καινοτόμες ιδέες που εμπεριείχαν, συνάντησαν την παράδοση δημιουργώντας έντεχνα ενδιαφέροντες συνδυασμούς, που στόχευαν στην ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας πέρα από τα σύνορα. Σε ό,τι αφορά τις οινικές προτάσεις οι καλεσμένοι απόλαυσαν σαμπάνια Philipponnat, εκλεκτές οινικές ετικέτες, κοκτέιλ, και παράλληλα προσφέρθηκαν επιλεγμένα αποστάγματα.
Το άρθρο της εβδομάδας
