Με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη και ισχυρές κρεατοφαγικές υπογραφές, το Αθηναϊκό «Στα Καλά Καθούμενα» γνωρίζει καθημερινά μεγάλες πιένες συγκεντρώνοντάς στα τραπέζια του ένα ξεχωριστό ανθρώπινο blend.
«Για να δούμε τι ετοιμάσαμε απόψε εμείς για εσάς». Με αυτή την φανταστική επίκληση σε κάποιον καρνιβορικό θεό ξεκινά πάντα μια μυσταγωγικού χαρακτήρα προσωπική ιεροτελεστία από τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου Στέφανο Σαράτση προτού τεμαχίσει με επιδέξιες κινήσεις κάποια από τις επιλεγμένες κοπές κρεάτων μπροστά στα φλας και τις κάμερες των τηλεφώνων των γοητευμένων πελατών που γεμίζουν ασφυκτικά σε καθημερινή βάση αυτό το ιδιαίτερο εστιατόριο στην Ιερά Οδό.
Στα Καλά Καθούμενα του Στέφανου Σαράτση
Τα Καλά Καθούμενα σίγουρα δεν είναι ένα ακόμη σύγχρονο κρεατάδικο. Ένα Steak House. Είναι πολλά περισσότερα και δεν αρκεί μια βραχεία περιγραφή για να το αποκωδικοποιήσει. Είναι ένα τεράστιο μικρό Σύμπαν (ποσό controversial άραγε αλλά και ποσό αληθινό: τεράστιο- μικρό), ένα τριώροφο υπερθέαμα γεμάτο εικόνες ήχους και μυρωδιές κρεάτων.
Είναι οι επισκέπτες. Μια αλλόκοτη ανθρωπογεωγραφία που δεν αφήνει το βλέμμα ασυγκίνητο. Ένα μείγμα σύγχρονων φυλών που απαρτίζουν την Αθηναϊκή κοινωνία και που συνυπάρχουν αρμονικά απολαμβάνοντας τις σπάνιες στιγμές αυτής της συνύπαρξης. Είναι οι ήχοι. Πληθωρικό μείγμα και αυτό. Από τεράστιες επιτυχίες των 80s, όπως το Big in Japan των Alpha Ville μέχρι Πασχάλη και Μαρινέλλα αλλά και Ρέμο και Βανδή. Άπαντα τα ελληνικά μουσικά ιδιώματα θα ακούσετε στα Καλά Καθούμενα.
Είναι ο χώρος. Μια σάλα 1500 τετραγωνικών μέτρων γεμάτη μεγαλοπρέπεια και υπερβολές που παραδόξως της ταιριάζουν πολύ. Γιγάντιες οθόνες, τεράστιοι καναπέδες και θεόρατα τραπέζια που απλώνονται σε περισσότερα από ένα επίπεδα, κάδρα στους τοίχους με την προσωπογραφία του ιδιοκτήτη, και ξεχωριστά σαλόνια σε κάθε όροφο, χώροι για private dining και μια εντυπωσιακή κάβα στον υπόγειο χώρο συνθέτουν αυτό το ιδιότυπο παζλ μιας Grande dining προσέγγισης. Και ανάμεσα τους οι άνθρωποι του σέρβις με τις μαύρες φορεσιές και τα ακουστικά της ενδοεπικοινωνίας διαρκώς ανοιχτά σε μια αέναη κίνηση σαν σκοτεινές αόρατες σιλουέτες.
Κρέας και υπερθέαμα
Είναι το κρέας. Premium κοπές από τους σημαντικότερους εκφραστές της λαγνείας του κρέατος. Εδώ θα βρείτε limited edition Striploin από Ιαπωνικό Wagyu, Αυστραλιανό Wagyu, Rib eye, Αμερικανικά premium Black Angus steaks, bisteca από την παγκοσμίου φήμης Τοσκανέζικη ράτσα Chianina μέχρι σπάνιες grain fed Tomahawk Αυστραλίας, σε ένα υπερθέαμα πρώτης ύλης από τα περατά του κόσμου.
Στο πλάι τους από την κουζίνα βγαίνει μια πλειάδα πιάτων που αγγίζουν παραδοσιακές και δημοφιλής συνταγές όπως τα αυγά μάτια με τριμμένες πατάτες, ιδιόμορφες σαλάτες όπως η νέα προσθήκη μιας σύνθεσης με αγρία ρόκα παρμεζάνα και sorbet lime, Steak Tartare με αυγό ορτυκιού αλλά και πιάτα με ιαπωνικές καταβολές όπως ένα μοσχαρίσιο tataki πειραγμένο αρκετά στα επιμέρους του στοιχεία.
Κρατήστε για το τέλος μια φίνα πορτοκαλοπιτα που έρχεται σαν γλυκό επιστέγασμα στον ασίγαστο καρνιβορικό πόθο της πλειοψηφίας των επισκεπτών σε αυτό το καθ’ όλα ιδιότυπο μωσαϊκό φιλοξενίας και κρεατοφαγικου jollification που αποτυπώνεται σε δυο λέξεις. Καλά Καθούμενα.
Info
Ιερά Οδός 25, Γκάζι, 210 3450020
Διαβάστε επίσης:
Species Unilimited – To νέο cocktail menu του Clumsies και η ευφάνταστη ιστορία του
Το άρθρο της εβδομάδας
