Ποιο είναι το ιδανικό κομμάτι για τον πιο γευστικό και ωραία μαγειρεμένο μοσχαρίσιο κιμά; Μία από τις καλύτερες επιλογές, είναι το μπούτι, και για να το πούμε πιο σωστά, το τρανς. Βέβαια, δεν περιορίζουμε τον εαυτό μας μόνο σε αυτή την επιλογή. Ακολουθεί η ουρά, ενώ και ο μοσχαρίσιος κιμάς από κιλότο είναι από τους πιο τρυφερούς. Ακόμη, η σπάλα και η ελιά είναι δύο πολύ καλές επιλογές, αφού μας δίνουν έναν ισορροπημένο σε λίπος και γευστικό κιμά. Με λίγα περισσότερα λιπαρά, επιλέγουμε λάπα ή στήθος.

Γενικά, αν θέλουμε να ζυμώσουμε μπιφτέκια και κεφτεδάκια, θέλουμε ένα αποτέλεσμα τρυφερό, αλλά και έναν νόστιμο κιμά, αφού θα είναι και ο πρωταγωνιστής του πιάτου. Μια πολύ καλή επιλογή είναι το κιλότο που θα λάμψει παρά την απουσία σάλτσας και άλλων παρασκευών και υλικών που βοηθούν με την προσθήκη γεύσεων και εντάσεων σε ένα πιάτο.

Αν θέλουμε να μαγειρέψουμε τον κιμά, όπως για παράδειγμα να τον προσθέσουμε μέσα σε σάλτσα ή σε κάποια γέμιση, επιλέγουμε ένα πιο άπαχο κομμάτι. Ο λάπα έχει τόσο όσο λίπος και είναι ιδανική για τέτοιες συνταγές.

Ο μοσχαρίσιος κιμάς είναι πιο ελαφρύς όταν είναι από ελιά ή κιλότο. Δύο επιλογές για όσους προσέχουν τα λιπαρά που καταναλώνουν.

Στον φούρνο

Mac “n” cheese με κιμά στον φούρνο
Ο μοσχαρίσιος κιμάς και το τυρί, φτιάχνουν ένα κρεμώδες και λαχταριστό πιάτο με ζυμαρικά φούρνου. Τέλειο για τα τραπέζια της Κυριακής.

Στο τηγάνι


Φτιάχνουμε πιροσκί με κιμά βήμα-βήμα
Τα υπέροχα «πιροσκί» ή «πισία», κανείς δεν μπορεί να τα προσπεράσει. Τα λαχταριστά και αφράτα χρυσοτηγανισμένα ψωμένια πιτάκια της ποντιακής κουζίνας κατέχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά των Ελλήνων! Εκτός από κιμά, μπορούμε να γεμίσουμε τα πιροσκί και με πατάτα.

Στην κατσαρόλα


Τουρλού με κιμά
Σε αυτή τη συνταγή φτιάχνουμε εύκολο και θρεπτικό τουρλού λαχανικών με κιμά στην κατσαρόλα.

Σε σούπα

giouvarlakia
Γιουβαρλάκια κοκκινιστά του βορρά
Μια παραδοσιακή εκδοχή για γιουβαρλάκια κοκκινιστά σε μια συνταγή με έμπνευση από τις μαγειρικές του βορρά.

Δείτε επίσης:

13 νόστιμες συνταγές με τα μπιφτέκια της προηγούμενης