Γνωρίζουμε την κινόα, το τζίντζερ και άλλες εξαιρετικές υπερτροφές που δεν παράγονται τοπικά και διανύουν αμέτρητα food miles για να φτάσουν στη χώρα μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον. Την ίδια στιγμή αφήνουμε σε δεύτερη μοίρα τους δικούς μας θησαυρούς όπως είναι η ελιά, η κορινθιακή σταφίδα και αλλά πολύτιμα φαρμακευτικά φυτά όπως για παράδειγμα η ρίγανη και όλα τα άλλα βότανα που έχουν ριζώσει στη γη μας εδώ και αιώνες.


Σε αυτό το επεισόδιο Food Science βάζουμε στο μικροσκόπιο την Ελλάδα και αναζητάμε τις πολύτιμες τροφές που κρύβονται στα χωράφια, στα βουνά, στις θάλασσες ακόμα και στις αυλές, γιατί αποτελούν μέρος της παράδοσης, της ιστορίας και της ίδιας μας της γης. Τι είναι αυτό που τις καθιστά μοναδικές και ποια θρεπτικά διαμάντια μπορούν να θεραπεύσουν τον οργανισμό μας;

Καλεσμένη μας στο στούντιο είναι η κ. Ελένη Μέλιου, μέλος του εργαστηριακού διδακτικού προσωπικού στον τομέα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων στου Πανεπιστημίου Αθηνών.