mosxarisio-sikoti
clock icon
2:30'

Συκώτι μοσχαρίσιο, με κουνουπίδι και εστραγκόν με σταφίδες

Υλικά

    Μερίδες: 6-8

  • 1,5 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο, σε φέτες
  • 700 ml φρέσκο γάλα πλήρες
  • 400 γρ. κουνουπίδι
  • 60 γρ. σταφίδες ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας εστραγκόν ξερό
  • 30 ml παλαιωμένο ξίδι
  • 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο με γεύσεις και αρώματα

Σε ένα μπολ βάζουμε τις φέτες από το συκώτι και μαρινάρουμε στο γάλα για 2 ώρες.

Πλένουμε το κουνουπίδι και το βράζουμε σε κατσαρόλα με νερό και αλάτι που κοχλάζουν για 1΄. Έπειτα το ρίχνουμε σε μπολ με παγωμένο νερό. Στη συνέχεια σε ένα ξύλο κοπής κόβουμε το κουνουπίδι σε πολύ μικρά κομματάκια και το βάζουμε σε ένα μπολ προσθέτοντας ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μπούκοβο, σταφίδες, εστραγκόν και ξίδι. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Στραγγίζουμε το συκώτι και στεγνώνουμε πολύ καλά σε απορροφητικό χαρτί. Σε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά ψήνουμε το συκώτι για 2΄ από κάθε πλευρά και αποσύρουμε για να μείνει ζουμερό. Σερβίρουμε με την κρύα σαλάτα και τις σταφίδες και περιχύνουμε με επιπλέον ελαιόλαδο.

Styling: Τζαννής Σιφναίος — Food styling: Μάκης Γεωργιάδης — Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ βάζουμε τις φέτες από το συκώτι και μαρινάρουμε στο γάλα για 2 ώρες.

Βήμα 2

Πλένουμε το κουνουπίδι και το βράζουμε σε κατσαρόλα με νερό και αλάτι που κοχλάζουν για 1΄. Έπειτα το ρίχνουμε σε μπολ με παγωμένο νερό. Στη συνέχεια σε ένα ξύλο κοπής κόβουμε το κουνουπίδι σε πολύ μικρά κομματάκια και το βάζουμε σε ένα μπολ προσθέτοντας ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μπούκοβο, σταφίδες, εστραγκόν και ξίδι. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βήμα 3

Στραγγίζουμε το συκώτι και στεγνώνουμε πολύ καλά σε απορροφητικό χαρτί. Σε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά ψήνουμε το συκώτι για 2΄ από κάθε πλευρά και αποσύρουμε για να μείνει ζουμερό. Σερβίρουμε με την κρύα σαλάτα και τις σταφίδες και περιχύνουμε με επιπλέον ελαιόλαδο.

Styling: Τζαννής Σιφναίος — Food styling: Μάκης Γεωργιάδης — Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography