Mόλις πριν 15 μέρες, το εστιατόριο στην οδό Λέκκα λανσάρισε το νέο εκρηκτικό του προφίλ. Upbeat ατμόσφαιρα, vibes ανεμελιάς και μια αίσθηση «καλής ζωής» που έχουμε σχεδόν ξεχάσει εδώ και κάμποσο καιρό. Η μαγειρική ομάδα με consultant chef τη διάστερη σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη (από τους ιδρυτές του θρυλικού Funky Gourmet) και επικεφαλής τον σεφ Παναγιώτη Φλάκα, Executive Chef του Gatsby Hotel, έχει στήσει ένα μικρό μοντέρνο μενού με επίκεντρο τις ελληνικές γεύσεις σε link με διεθνή γαστρονομικά trends. Bar food, λογική «όλα στη μέση», πολύ καλές πρώτες ύλες.
Hotpoint της διασκέδασης στο κέντρο της πόλης με το που ξεκίνησε την καριέρα του σε μια κρυφή στοά με νοσταλγικό ύφος δίπλα στο 5* Gatsby Hotel, το Geco εξελίχθηκε σε υπερπαραγωγή, με τη μεγαλύτερη μπάρα της πόλης, premium ποτά, comfort διάθεση και μουσικά live καθημερινά.
Ήταν μόλις 7:30 το απόγευμα όταν περάσαμε στην καταστόλιστη είσοδο σε μαξιμαλιστικό, old fashion χριστουγεννιάτικο ύφος που μας έφτιαξε ακαριαία τη διάθεση. Το μαγαζί ήταν ήδη σχεδόν γεμάτο -μουσικές, κίνηση, όλο αυτό το κουβεντολόι του κόσμου που περνάει καλά. Το εστιατόριο έχει επεκταθεί από τη μικρή στοά του ιστορικού κτιρίου του 19ου αιώνα (φαίνεται ακόμα το μωσαϊκό), στο ισόγειο και του διπλανού ιστορικού κτιρίου, όπου κάτω από την technicolor διακόσμηση ανιχνεύεται και εδώ το παλιό μωσαϊκό.
Ο αναπαυτικοί καναπέδες στη στοά με το μαρμάρινο οβάλ μπαρ στο βάθος, δίπλα η κονσόλα του Dj βρίσκονται στη θέση τους, όμως, το τεράστιο μαρμάρινο μπαρ στο νέο χώρο με την πλάτη «ταπετσαρισμένη» με βιτρίνες μέχρι την οροφή όπου μοστράρουν άπειρα premium spirits στα χρωματιστά μπουκάλια τους είναι αξιοθέατο από μόνο του και δηλώνει άμεσα το ύφος του χώρου. Οι τεράστιες τζαμαρίες τριγύρω, ενώνουν τη στοά, τη σάλα, το δρόμο σε μια συνεχή επικοινωνία. Ακολουθώντας την καμπύλη της λευκής μαρμάρινης 25μετρης μπάρας με τα στουλς αποκαλύπτεται η τεράστια ανοιχτή κουζίνα.
Δύο τεράστιες ρομπάτες, μια τεράστια παρίγια (πολυεπίπεδες ψησταριές), η μπριγκάδα του εστιατορίου σε πλήρη δράση και σε πλήρη οπτική επαφή με τους θαμώνες. Κάτι σε steampunk ύφος που σε κρατά σε διαρκή εγρήγορση. Αυτή ακριβώς η διαστημική αίσθηση μας έκανε να προτιμήσουμε το μπαρ και να αφήσουμε για μια άλλη φορά την πολυτελή σάλα με τον υποβλητικό φωτισμό και τις βελούδινες πολυθρόνες (αν και τα τμήματα από τις τεράστιες πετρόκτιστες κολώνες και του πέτρινου παλιού κτιρίου που έχουν διατηρηθεί στη θέση τους, ήταν ένα δέλεαρ …).
Ξεκινήσαμε το δείπνο με μαγιάτικο sashimi γαρνιρισμένο με φρέσκο κόλιανδρο, jalapeno και yuzu. Θαυμάσια «ψημένο» από τη μαρινάδα το ψάρι, φίνα όξινη γεύση, λίγο πιπεράτη και λίγο δροσερή από τον κόλιανδρο, λίγο καυτερή στην επίγευση. Μας ενθουσίασε το παντζάρι καρπάτσο πάνω σε ελληνικό γιαούρτι, με καραμέλα sherry, βατόμουρα, κατσικίσιο τυρί και φιστίκια Αιγίνης. Οι σεφ αγαπούν τη συμπερίληψη των γεύσεων και ξέρουν να το διαχειρίζονται. Και οξύτητα, και γλυκύτητα, και αλμυρότητα, όλα αυτά συνταιριασμένα με τη υπόγλυκη γεύση του παντζαριού και τη λεπτή γεύση του φιστικιού (συν το τραγανό στοιχείο). Εμπνευσμένο πιάτο.
Η εξαιρετική ποιότητα είναι πρωταγωνιστής στην burrata με τοματίνια, dressing από δεντρολίβανο και φιστίκια Αιγίνης. Μια βελούδινη τεράστια burrata από την Pulia σε συνδυασμό με το επιθετικό, αιχμηρό δεντρολίβανο και τα ψητά ντοματίνια που κατορθώνουν και μένουν υπέροχα μαστιχωτά και γλυκόξινα. Μια τραγανή πράσινη σαλάτα με μαρούλι baby gem, αβοκάντο, πράσινο μήλο, μπρόκολο, φιστίκια Αιγίνης, φρέσκο κόλιανδρο και άλλα αρωματικά βότανα πασάρει το DIY (Do It Yourself) ντουέτο: Tuna Kebab με πιτούλες σάλτσα ντομάτας Pico de Gallo (ορεκτικό συνοδευτικό από ψιλοκοκομμένη ντομάτα, πιπεριές, κρεμμύδι, φρέσκο κόλιανδρο και λάιμ από το Μεξικό) και Gyros Iberico (ο κλασικός γύρος φτιαγμένος τη διάσημη ισπανική ράτσα χοιρινών) με πιτούλες ντοματίνια και τζατζίκι. Ζουμερός ο τόνος, ακαταμάχητη η κανιστή γεύση του γύρου. Φτιάχνετε μόνοι σας το φαγητό σας προσθέτοντας όσα συνοδευτικά θέλετε στην πιτούλα σας.
Είναι η ώρα που ξεκινά το μουσικό live, που δεν είναι ό, τι κι ό,τι. Ένα βιολί εξαιρετικό και μια τραγουδίστρια με φωνή mezzo soprano που είναι και στα πλήκτρα, αποδίδουν κλασικά ξένα τραγούδια με απολαυστικό τρόπο. Στο μαγαζί δεν πέφτει καρφίτσα. ο κόσμος δεν μπαίνει σε κατηγορίες -όλες οι ηλικίες, οικογένειες, γυναικοπαρέες,, αντροπαρέες, ζευγάρια,. Προσεγμένα ντυσίματα σε casual chic ύφος, κάποια signe αξεσουάρ, το μπαρ έχει πάρει φωτιά.
Μας λένε πως έχουν φτιάξει μια λίστα βασισμένη στα ποτά της ποτοαπαγόρευσης και κυρίως σε εκείνα που ήταν διάσημα εκείνη την εποχή. Προσφέρουν σαμπάνια με το ποτήρι, η wine list περιέχει περισσότερες από 100 ετικέτες από τον ελληνικό ευρωπαϊκό και διεθνή αμπελώνα συν φιάλες Magnum, επιδόρπιους οίνους και σαμπάνιες. Εντοπίζουμε και μια μίνι συλλογή από τεκίλα, μεσκάλ και ρούμι. Θα σας αρέσει το section με ultra premium & luxury ποτά, καθώς και η λίστα με modern classic, signature και virgin (χωρίς αλκοόλ).
Από τα κυρίως μας συστήνουν θερμά το Κοτόπουλο λεμονοριγανάτο στη σχάρα με τραγανές πατάτες, δηλαδή το κλασικό φαγητό του ελληνικού νοικοκυριού. Τι ιδιαίτερο έχει εδώ; Το μπούτι έρχεται μέσα σε μια μικρή πήλινη γάστρα, ξεκοκαλισμένο, με λιπτιστική πετσούλα, τέλεια αρτυμένο και με ένα λοφάκι τεράστιες φλούδες πατάτας κριτσανιστές όπως υπόσχεται ο τίτλος του φαγητού. Δεύτερο κρεατένιο πιάτο σε εντελώς άλλο ύφος η Beef tagliata από prime Black Angus Αμερικής. Άψογα ψημένη, τρυφερή, ορεκτικά αρωματική. Αν πρέπει να επιλέξετε κάτι γλυκό για το τέλος τολμήστε το Profiterol με παγωτό φουντούκι και σάλτσα σοκολάτας. Ένα σχεδόν λάγνο γλυκό με φοβερό παγωτό, άφθονα τραγανά φουντούκια και βελούδινη σάλτσα από σοκολάτα γάλακτος. Όχι ακριβώς επιδόρπιο αλλά ένα σούπερ γλυκό σε vintage ύφος, αλλά όπως είπε ο Όσκαρ Ουάιλντ, ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγεις τον πειρασμό, είναι να ενδώσεις. Ενδώσαμε λοιπόν. Πιο κοντά στην ιδέα του επιδόρπιου που θέλει κάτι ανάλαφρο είναι η creme brulee με κρέμα βανίλιας, μούρα και sorbet φράουλα. Λεπτή κρούστα, βελούδινη κρέμα, αρώματα άνοιξης από το φραουλένιο σορμπέ.
To μαγαζί λειτουργεί σε all day mode με πρωινό, brunch, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο. Live μουσικές τις καθημερινές το βράδυ (pop, disco, jazz, latin. Τα Παρασκευοσαββατοκύριακα μετά τα μεσάνυχτα γνωστοί Djs Έλληνες και ξένοι παίρνουν θέση στην κονσόλα.
info
Λέκκα 14, Αθήνα, τηλ: 210 3216001