Αν ψάχνετε ένα διαφορετικό καλωσόρισμα για το γιορτινό σας τραπέζι, αυτό δεν είναι άλλο από τα καταπληκτικά κριτσίνια με την ξεχωριστή γεύση πρέτσελ
Υλικά
- 2 φρέσκα φύλλα σφολιάτας
- 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο ή βούτυρο λιωμένο
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
- 2 κουτ. σούπας τριμμένη γραβιέρα
- 1 κουτ. σούπας μαγειρική σόδα
- χοντρό αλάτι
Μερίδες: 6 άτομα
Διαδικασία
Βήμα 1
Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στον πάγκο, επάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Αλείφουμε με το ελαιόλαδο ή το βούτυρο, πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το τυρί. Εφάπτουμε το άλλο φύλλο σφολιάτας επάνω και με έναν πλάστη το πατάμε, πλαταίνοντάς το ελαφρά.
Βήμα 2
Με ροδέλα κοπής κόβουμε τη σφολιάτα στη μέση οριζόντια και συνεχίζουμε κάθετα κόβοντας λωρίδες των 2 εκ. Στρίβουμε κάθε λωρίδα και τις τοποθετούμε τη μία δίπλα στην άλλη σε δίσκο ψησίματος, που τον έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί. Τοποθετούμε τον δίσκο στην κατάψυξη μέχρι το ψήσιμο ή για 30΄ τουλάχιστον.
Βήμα 3
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σόδα με 500 ml παγωμένο νερό και βουτάμε μέσα τα κριτσίνια και τα ξαναβάζουμε στον δίσκο ψησίματος. Πασπαλίζουμε με λίγο χοντρό αλάτι και ψήνουμε για 20΄ στους 180°C