Ένα αγαπημένο πιάτο της ψυχής. Soul food που λένε στο χωριό τους οι Αμερικάνοι. Με ελληνικό τουίστ και υλικά να μυρίσει Ελλάδα το σπίτι.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς κι ετοιμάζετε μια μπεσαμέλ: Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και προσθέτετε το αλεύρι. Ανακατεύετε με αβγοδάρτη να γίνει ομοιογενές το μίγμα. Ψήνετε λίγο να πάρει χρώμα και στη συνέχεια ρίχνετε το γάλα τμηματικά, ανακατεύοντας πάντα σταθερά με τον αβγοδάρτη. Ρίχνετε και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτετε το περισσότερο τριμμένο τυρί. Ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί, δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε ανάλογα.
Ρίχνετε τα ζυμαρικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος ανάλογου μεγέθους. Προσθέτετε το σουτζούκι, την πάπρικα, λίγο μπούκοβο -αν χρησιμοποιήσετε- και περιχύνετε το μακαρόνι με το μίγμα του τυριού. Ανακατεύετε καλά και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί.
Ψήνετε το φαγητό στον φούρνο για 25 - 30 λεπτά περίπου, μέχρι να κοχλάσει η κρέμα του τυριού και να πάρει λίγο χρώμα η επιφάνεια του. Σερβίρετε το φαγητό στο τραπέζι ζεστό, όπως θα το βγάλετε από το φούρνο μαζί με το σκεύος.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς κι ετοιμάζετε μια μπεσαμέλ: Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και προσθέτετε το αλεύρι. Ανακατεύετε με αβγοδάρτη να γίνει ομοιογενές το μίγμα. Ψήνετε λίγο να πάρει χρώμα και στη συνέχεια ρίχνετε το γάλα τμηματικά, ανακατεύοντας πάντα σταθερά με τον αβγοδάρτη. Ρίχνετε και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Βήμα 2
Τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτετε το περισσότερο τριμμένο τυρί. Ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί, δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε ανάλογα.
Βήμα 3
Ρίχνετε τα ζυμαρικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος ανάλογου μεγέθους. Προσθέτετε το σουτζούκι, την πάπρικα, λίγο μπούκοβο -αν χρησιμοποιήσετε- και περιχύνετε το μακαρόνι με το μίγμα του τυριού. Ανακατεύετε καλά και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί.
Βήμα 4
Ψήνετε το φαγητό στον φούρνο για 25 - 30 λεπτά περίπου, μέχρι να κοχλάσει η κρέμα του τυριού και να πάρει λίγο χρώμα η επιφάνεια του. Σερβίρετε το φαγητό στο τραπέζι ζεστό, όπως θα το βγάλετε από το φούρνο μαζί με το σκεύος.