Sponsored Content 

Ανεβαίνοντας την απαστράπτουσα σκάλα, φτάνει κανείς σε μία μεγάλη σάλα γεμάτη χρώματα που θυμίζει ασιατικό δάσος. Οι εσωτερικοί χώροι αφηγούνται μια ιστορία εξωτικής κομψότητας, με έντονα μάρμαρα που περιβάλλονται από ξύλινα δέντρα. Τη διακόσμηση του χώρου επιμελείται η GJP Design & Construction συνδυάζοντας διαφορετικά υλικά και υφές, ενώ τα πανοραμικά παράθυρα δίνουν φως και μεγαλοπρέπεια. Ο Γιάννης Μωράκης και ο Τάκης Διδασκάλου έφτιαξαν ένα στέκι ιδανικό για φαγητό, cocktail αλλά και χορό, αφού στο woowoo όσο περνάει η ώρα το κέφι ανεβαίνει με το κοινό να είναι συνεπαρμένο από τη φωνή του Αντώνη Δόμινος (Dominos).

Το μενού του woowoo περιλαμβάνει ασιατικά πιάτα με καταγωγή από την Ιαπωνία, την Κίνα, αλλά και την Κορέα, που συνδυάζονται και με τα signature cocktail του Γιώργου Βαρθολομαίου. Μερικές ενδιαφέρουσες προτάσεις είναι το Rose Spritz με βάση το aperol, ενώ στις πιο βοτανικές επιλογές βρίσκουμε το ευχάριστο Garden Spritz, ιδανικό για τα πιο καυτερά πιάτα. Τέλος, το Dark and stormy με ρούμι και ginger beer είναι από τα νοστιμότερα cocktail του καταλόγου.

Φέτος στην κουζίνα του woowoo βρίσκουμε τον σεφ Γιάννη Μπάμπαλη, ο οποίος έχει στο παρελθόν αναλάβει, ως head chef, εστιατόρια του Χονγκ Κονγκ, των Καννών και της Μυκόνου. Τα πιάτα έχουν όλα τα κλασικά στοιχεία που ορίζουν την πανασιατική κουζίνα, με χαρακτηριστικά όμως που είναι οικεία στο ελληνικό κοινό. Ένα ενδιαφέρον παράδειγμα είναι η Mix Cabbage Salad: μία σαλάτα λάχανο που θυμίζει τη δική μας λαχανοσαλάτα. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση το λάχανο (λευκό και κόκκινο) παντρεύεται με κόκκινη πιπεριά και αγγούρι (και τα δύο κομμένα ζουλιέν) και με ένα dressing βαλσάμικου.

Στα «ωμά», το carpaccio λαβράκι με yuzu, mirin και τρούφα αποτελεί ένα φίνο πιάτο με την τρούφα να ισορροπεί καλά με τα υπόλοιπα υλικά του πιάτου, το tartare τόνου με ντρέσινγκ αβοκάντο και rice paper είναι μία ενδιαφέρουσα πρόταση για όσους προτιμούν τα λίγο καυτερά πιάτα που όμως παραμένουν ισορροπημένα. Τέλος, το ceviche τσιπούρας με πίκλα πεπονιού και sauce χαλαπένιο, τσίλι είναι η ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν τα καυτερά, με τη γεύση του πεπονιού να δίνει φρεσκάδα. Προχωρώντας στα πιάτα που μπορείτε εύκολα να πάρετε για τη «μέση», το Beefy Sando με μοσχαρίσιο φιλέτο και dressing σουσαμιού είναι όσο βουτυράτο πρέπει ενώ ο συνδυασμός Beef Skewers με Black Angus και Corn Ribs με spicy mayo είναι ταιριαστός και εξαιρετικά νόστιμος.

Στα bestsellers πιάτα συγκαταλέγονται η αρωματική γαρίδα με κρέμα καρύδας, κόλιανδρο και βασιλικό με το άρτιο ψήσιμο και τη γευστική σάλτσα piri-piri, αλλά και το Spicy Baby Chicken με το ταιριαστό dip γιαουρτιού με spices, lime και chili. Τέλος, το Black cod, ένα πιάτο γεμάτο νοστιμιά και αρώματα, είναι όσο γλυκό πρέπει και το άρτιο ψήσιμό του το κάνει ένα από τα must πιάτα. Από τα συνοδευτικά ξεχωρίζουν το τραγανό μπρόκολο με dressing miso και το ωραία βρασμένο ρύζι για σούσι.

Όσο για τα γλυκά, το μενού περιλαμβάνει δύο επιλογές. Από τη μία την φινετσάτη, Tres Leches Mousse, σερβιρισμένη με ξύσμα lime και βύσσινο που τις δίνουν ενδιαφέρουσα φρουτένια φρεσκάδα και από την άλλη το πρωτότυπο profiterole, με τραγανά choux γεμισμένα με βελούδινη κρεμ μοντέ και γαρνιρισμένα με απολαυστική butterscotch με miso.

info
woowoo, Πατριάρχου Ιωακείμ 43, Κολωνάκι, τηλ. 2107245451

Το άρθρο της εβδομάδας