Δύο φίλοι που μεγάλωσαν μαζί, ανακαλύπτουν τη γαστρονομία της πόλης και μοιράζονται τις ιστορίες τους. Όλα ξεκίνησαν πριν από έξι χρόνια, όταν οι η Έλενα Παυλίδου και ο Τάσος Αναστασιάδης, φοιτητές τότε, έψαχναν ασταμάτητα για τα πιο ενδιαφέροντα στέκια για φαγητό. «Ήμασταν εκείνοι που όλοι ρωτούσαν πού να πάνε να φάνε», θυμούνται. Μια καλή τους φίλη, η Ελένη, τους πρότεινε να ξεκινήσουν μια σελίδα όπου θα γράφουν κριτικές, αλλά η ιδέα τούς φάνηκε αστεία, μέχρι που το πήραν στα σοβαρά. «Δεν είχαμε ιδέα από γραπτό λόγο, οπότε ξεκινήσαμε με το Instagram και ο κόσμος άρχισε να μας ακολουθεί». Κάπως έτσι δημιουργήθηκαν και τα viral videos με τις γιαγιάδες τους, που τρώνε μέσα στο αυτοκίνητο. «Ναι είναι οι δικές μας γιαγιάδες, οι οποίες μάλιστα είναι και φίλες πολλά χρόνια. Εμφανίστηκαν τυχαία σε ένα βίντεο και από τότε έγινε χαμός. Μας ρωτάνε συνέχεια για εκείνες και έχουν γίνει πιο viral και από εμάς τους ίδιους».

Ένα πιάτο, μια ιστορία

Η φιλοσοφία πίσω από το Food Stories SKG είναι απλή: «Όλα τα τραπέζια που καθόμαστε έχουν και μια ιστορία», λένε. Και αυτή η ιστορία είναι που κάνει το κάθε μέρος μοναδικό. Από τον πιο κλασικό μεζέ μέχρι τα πιο ανατρεπτικά γκουρμέ πιάτα. Το Food Stories SKG δεν είναι απλώς ένας οδηγός για το πού να φας. Είναι ένας οδηγός εμπειριών. «Δεν επιλέγουμε τυχαία τα μέρη που προτείνουμε», επισημαίνουν. «Μετά από τόσα χρόνια, μπορούμε να καταλάβουμε αν ένα μαγαζί έχει καλή πρώτη ύλη. Το φαγητό δεν είναι αποκλειστικά και μόνο η γεύση. Είναι και η ατμόσφαιρα, η εξυπηρέτηση, όλα μαζί».

Γαστρονομική πρωτεύουσα

«Πιστεύουμε ότι θα υπάρξουν ακόμη περισσότερες εξελίξεις στον χώρο του φαγητού τώρα που η πόλη μας ανακηρύχθηκε γαστρονομική πρωτεύουσα από την UNESCO». Κι αν τους ρωτήσεις για τις αγαπημένες τους γεύσεις; Δεν μπορούν να περιοριστούν σε λίγα πιάτα. «Το αγαπημένο μας φαγητό αλλάζει συνεχώς, όπως και η Θεσσαλονίκη». Αλληλεπιδρώντας άμεσα με τους followers τους, οι Food Stories SKG λαμβάνουν προτάσεις για νέα μέρη που οι ίδιοι δεν έχουν επισκεφτεί ακόμη. «Μας προτείνουν ή μας ρωτάνε αν αξίζει να πάνε. Έχει τύχει πολλές φορές να ανοίξει ένα καινούριο μαγαζί και να μην πηγαίνουν μέχρι να το παρουσιάσουμε», λένε γελώντας. Τι τους επιφυλάσσει το μέλλον; «Θέλουμε να δοκιμάσουμε όσο περισσότερα μπορούμε και να συνεχίσουμε να αφηγούμαστε τις ιστορίες μας. Πάντα υπάρχουν σχέδια, όπως η «δική μας κουζίνα» @havenskg, που ετοιμάζεται».