Ένα νόστιμο πιάτο εμπνευσμένο από τη σαλονικιώτικη γαστρονομική ιστορία.
Υλικά
- 300 γρ. λευκό λάχανο, πολύ ψιλοκομμένο
- 2 καρότα, τριμμένα
- 1 κλωναράκι σέλινο, ψιλοκομμένο
- 1 ψητή πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη σε λωρίδες
- 2 καυτερά πιπεράκια τουρσί, ψιλοκομμένα σε λωρίδες
- 2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
- 4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
- 6 ψωμάκια
- 6 πανσέτες ψημένες στα κάρβουνα ή στο γκριλ
- μουστάρδα Θεσσαλονίκης
Μερίδες: 6
Για την ουγγαρέζα
Για το σερβίρισμα
Tips
- Εκτός από πανσέτα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λουκάνικο, χοιρινό σουβλάκι ή ψητά λαχανικά μέσα στο σάντουιτς.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ουγγαρέζα: Βάζουμε σε ένα μπολ το λάχανο, το αλατίζουμε και το πιέζουμε με τα χέρια μας να πέσει όγκος του, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τοποθετούμε στο ψυγείο την ουγγαρέζα μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
Βήμα 2
Κόβουμε τις πανσέτες σε λεπτές φέτες, ανοίγουμε τα ψωμάκια, αν θέλουμε τα φρυγανίζουμε, τα αλείφουμε με μουστάρδα και γεμίζουμε κάθε σάντουιτς με ουγγαρέζα και πανσέτα. Σερβίρουμε προσθέτοντας λίγη ακόμη μουστάρδα και πάπρικα.
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Εύα Μονοχάρη — Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης, Εύα Μονοχάρη — Φωτογραφία: Lambros Mentzos Photography, Εύα Μονοχάρη