Ακούστε το νέο Podcast Food Science του Cantina και μάθετε ποια στενή σχέση συνδέει τα λαϊκά παϊδάκια και το σύνθετο και εκλεπτυσμένο fine dining.
Στη νέα σειρά Podcast «Νανά, πεινάω» η Νανά Δαρειώτη, δημοσιογράφος γεύσης και διευθύντρια σύνταξης στο Cantina του Πρώτου Θέματος, μας βοηθά να χορτάσουμε την πείνα μας για γνώση και ενημέρωση για ό,τι ουσιαστικό ακουμπά στον γαλαξία του φαγητού.
Στο πρώτο επεισόδιο μαθαίνουμε τι σχέση μπορεί να έχουν τα λαϊκά παϊδάκια με το σύνθετο και εκλεπτυσμένο fine dining, το οποίο, σύμφωνα με γνωστό Έλληνα σεφ, επιμένει να «πυροβολεί» τα πόδια του.
Πώς είναι δυνατόν να ξεκινάς ένα podcast γεύσης με επίκεντρο ένα ελιτίστικο θέμα που φαινομενικά δεν ενδιαφέρει τον πολύ κόσμο; Και όμως, το fine dining καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το τι τρώμε στο σπίτι μας σε καθημερινή βάση.
Εκείνο θέτει τους κανόνες. Και από εκείνο ξεκινούν οι δυσλειτουργίες και τα προβλήματα όταν προσπαθεί, ειδικά στην Ελλάδα, να είναι κάτι πιο επιτηδευμένα σύνθετο απ’ ό,τι είναι γραμμένο στο DNA του. Ένα DNA στο οποίο, ευτυχώς, επιστρέφουν ορισμένοι τολμηροί σεφ που δεν διστάζουν να επιχειρήσουν το αδιανόητο, δηλαδή να συνθέσουν μια υψηλή εστίαση à la ελληνικά που να μην ντρέπεται για την ταπεινή καταγωγή της.
Ακούστε το podcast εδώ: