Ολοκαίνουργιο μενού στο ιστορικό Rock n Roll. «Μόλις μπήκα στο iconic μαγαζί, η σκέψη μου έφυγε αμέσως σε δυο κατευθύνσεις. Από τη μια στο νεαρόκοσμο να τσιμπολογάει στο μπαρ pop αμερικάνικες νοστιμιές και από την άλλη, στην επιθυμία μου να ευχαριστήσω τους πελάτες που ζητούν κάτι πιο εκλεπτυσμένο» μου είχε πει λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα του.

Ο προκλητικός και απρόβλεπτος σεφ, αποτύπωσε εντυπωσιακά την αίσθηση που του έδωσε ο χώρος από την πρώτη στιγμή με αποτέλεσμα ένα μενού που αλλάζει ριζικά τη γαστρονομική φυσιογνωμία του εμβληματικού bar restaurant μετά από 37 χρόνια. Πιάτα cool και με sexy νότες στη γνωστή fusion διάθεση του σεφ, ακόμα και όταν φαίνονται απλά σε πρώτο επίπεδο, αποκαλύπτουν τη στέρεη γνώση του στις σύγχρονες τεχνικές. Tα bar foods συνυπάρχουν με εκλεπτυσμένες δημιουργίες, οι δυτικές γεύσεις ενσωματώνουν όμορφα τα ασιατικά υλικά -dashi, miso, σόγια, katsuobushi. Head chef ο Θάνος Μαντζούνης που είναι μαζί με τον Άνταμ Κοντοβά περισσότερα από 10 χρόνια.

Για αρχή, μια πολύχρωμη, ζωηρή σαλάτα όλο υφές, με ξεφλουδισμένη ντομάτα, λεπτές φέτες καρότου, κάσιους, ροδάκινα, λάδι βασιλικού και μια αιθέρια μους από γιαούρτι, κάσιους και ντομάτα μαζί με προζυμένιο ψωμί, ψωμί από χαρούπι και βούτυρο με ψιλοκομμένο wakame. To «τατάκι» τόνου με βινεγκρέτ σόγιας» λιώνει στο στόμα και αποκτά συγκρατημένη ένταση από τις λεπτές φέτες από παντζάρι τουρσί και τη μους γιαούρτι με μικροσκροσκοπικούς κύβους από τουρσί παντζάρι. Οι κύβοι από «τηγανητή πολέντα με καπνιστή παλαμίδα (katsuobushi) συνοδεύονται από μια δυνατή μαγιονέζα με κάρυ και καπνιστό τυρί. Είναι τραγανοί απ’ έξω αλλά από μέσα υπέροχα αφράτοι -μια αναπάντεχη υφή για ένα «βαρύ» υλικό όπως το καλαμποκάλευρο. Τρώγονται με το χέρι και μπορούν να λειτουργήσουν τέλεια ως συνοδευτικό σε ένα ποτό που θα πιείτε στο μπαρ.

Η δουλειά που έχει κάνει ο σεφ ακόμα και στις pop αμερικάνικες γεύσεις φαίνεται στις «φτερούγες κοτόπουλου Rock πανέ», άλλο ένα πιάτο που μπορεί να σταθεί τόσο στο τραπέζι όσο και στο μπαρ. Οι ξεκοκαλισμένες φτερούγες μαρινάρονται σε ξινόγαλο, τηγανίζονται σε μείγμα από τρία αλεύρια και πασπαλίζονται με παρμεζάνα, καυτερή μπάρμπεκιου σος και τηγανητά τρίμματα από κόρα ψωμιού και συνοδεύονται από blue cheese dip και πίκλες από αγγούρι και καρότα. Ένα σνακ που σε «στέλνει».

Σε άλλο ύφος, τα «τορτελίνι καρμπονάρα». Ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα του μενού που διαχειρίζεται το άφθονο τυρί με κομψότητα. Τα πανάλαφρα τορτελίνι φτιάχνονται από φύλλο ρυζιού, γεμίζονται με τυρί και μπέικον κα αναπαύονται πάνω σε μια πεντανόστιμη κρέμα από αυγό και τυρί πεκορίνο. Πού είναι το γκουαντσάλε σε αυτήν την «ανάποδη» περίεργη καρμπονάρα; Ψημένο, τραγανό και πασπαλισμένο με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, αναπαύεται αυτόνομο πάνω στα τορτελίνι.

Άλλο ένα street food, τα flatbread με διάφορες γεμίσεις, είναι τραγανά και ελαφρά, όπως αυτό που δοκιμάσαμε με τριών ειδών μανιτάρια, φρέσκο τζίντζερ, φρέσκα κρεμμυδάκια, μοτσαρέλα και ξίδι βαλσαμικό. Πιάτο με γκουρμέ αξιώσεις ο εξαιρετικός φρέσκος ψητός σολομός πάνω στον οποίο απλώνεται μια φάρσα από ψιλοκομμένο καπνιστό σολομό και αναδεικνύεται με μια καταπληκτική dashi σος με απόλυτη umami γεύση. Το ψητό μπρόκολο και το τραγανό φύλλο ρυζιού προσφέρουν την εναλλαγή στις υφές.

Ρουστίκ και πολύ χορταστικό πιάτο το «κοτόπουλο μιλανέζα πανέ». Τρυφερό φιλέτο κοτόπουλου, από πάνω ένα ιδιότυπο τσάτνεϋ κάπαρης αρκετά γλυκό, τριμμένο μανούρι και πάνκο.
Το αμερικάνικο τσιζκέικ φούρνου, χωρίς σος, είναι πανάλαφρο και συνοδεύεται από ένα παγωτό αρωματισμένο με βανίλια Μαδαγασκάρης με μια πληθωρική σος -υπερπαραγωγή από miso συν butterscotch.

Κατά τα λοιπά, η ατμόσφαιρα όπως την ξέρετε, με το τεράστιο μπαρ, τους βαρείς πολυέλαιους δίπλα στις δύο ντισκoμπάλες, το τεράστιο μπαρ, τις κεφαλές των fake Beasts στους τοίχους. Ροκ, σόουλ, funky, RnB μουσικές -τη μέρα που πήγαμε έκανε παιχνίδι ο party specialist Dj Θόδωρος Κόκκαλης, απογευματινά πάρτι καθημερινά -και το διάσημο after office πάρτι το Σάββατο-, και live την Τρίτη το βράδυ από τον Hλία Μπογδάνο και τους Ιnco. Νεαρόκοσμος, ωραίες περιποιημένες φατσούλες, καλοβαλμένοι εύποροι, ρομαντισμός με κεράκια στα τραπεζάκι στο πεζοδρόμιο, πριβέ καταστάσεις στο πατάρι.

Τα τραπέζια με τους κυκλικούς δερμάτινους καναπέδες στη σάλα έχουν δημοκρατική διάθεση. Καθώς η νύχτα προχωράει, στο ένα τραπέζι μπορεί κάποια παρέα να τρώει καθισμένη κανονικά με μαχαιροπήρουνα, και στο διπλανό τραπέζι οι νεαροί θαμώνες να κάθονται στη ράχη του καναπέ και τσιμπολογάνε τηγανητές πατάτες και γαρίδες με το χέρι. Το Rock n Roll που αγαπήσαμε συνεχίζει την ανεπανάληπτη ιστορία του.

info
Rock N Roll Athens, Λουκιανού 6, Κολωνάκι, Τηλ: 2107210065