Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί τρώμε, αυτό που τρώμε; Πώς εξηγείται επιστημονικά ότι ο τρόπος ζωής επηρεάζει τη διατροφή μας και πώς αυτή συνδέεται με την ψυχική και σωματική μας υγεία; Ποιοι είναι οι μυστικοί συνδυασμοί που μπορούν να μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα;

H νέα σειρά Podcast «Food Science» του Cantina, έχει στόχο να ανακαλύψει όλα όσα κρύβονται πίσω από τις τροφές και τις γεύσεις. Η Γιάννα Μπαλαφούτη, υποδέχεται στο studio επιστήμονες τροφίμων και διατροφής του ανθρώπου και μαζί εξερευνούν τη δύναμη των αισθήσεων, ζητούν απαντήσεις και προσεγγίζουν από άλλη σκοπιά τον μαγικό κόσμο της γαστρονομίας.

Στο πρώτο Podcast, μιλάμε για ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά όλων των Ελλήνων: το σουβλάκι. Ένα street food που συνδυάζει γεύση και απόλαυση, αλλά – όπως αποδεικνύεται- έχει τελικά και τη δική του θέση στη συζήτηση για την υγιεινή διατροφή.

Είναι το σουβλάκι το πιο υγιεινό fast food;

Καλεσμένος μας είναι ο κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος Παναγιώτης Ζήσης με τον οποίο εξετάζουμε τη διατροφική του αξία, το συγκρίνουμε με pizza και burger, βγάζουμε πόρισμα αν τρώγεται με ή χωρίς τηγανητές πατάτες και αναλύουμε πώς μπορεί να γίνει πιο υγιεινό. Μιλάμε για τον ρόλο του μαϊντανού, τις διατροφικές τάσεις και τους καλύτερους, πιο υγιεινούς και πρωτότυπους, συνδυασμούς. Ακούστε το επεισόδιο και ανακαλύψτε το «άλλοθι» που ψάχνατε για να μπορέσετε να απολαύσετε το σουβλάκι σας χωρίς ενοχές.

Πολλά δημοσιεύματα κατατάσσουν το σουβλάκι σε λίστες με τα δημοφιλέστερα street food του κόσμου. Ανταγωνίζεται δε άλλες διασημότητες όπως hotdog, burger, πίτσα, φαλάφελ, εμπανάδας – και δεν είναι τυχαίο! Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι η διαδικασία παρασκευής του στο σπίτι και η γευστική δοκιμή σε σουβλατζίδικα, γίνεται συχνά viral στα social media, με το TikTok και το YouTube να ξεπερνούν τα 50 εκατομμύρια σε προβολές.