Sponsored Content 

Η υψηλή τιμή της βενζίνης είναι πλέον ένα πάγιο πρόβλημα για την τσέπη μας γι’ αυτό και σε συνδυασμό με την αφόρητη κίνηση στους δρόμους των μεγαλουπόλεων το αυτοκίνητο γίνεται ένα ολοένα και πιο ακριβό-ρυπογόνο σπορ. Ωστόσο, πάντα υπάρχουν τρόποι να μειώσουμε τα έξοδα μετακίνησής μας και παράλληλα να προστατέψουμε το περιβάλλον:

Τακτικό service
Η σωστή συντήρηση μας βοηθάει να κάνουμε οικονομία μειώνοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Ακόμα, κάνει το αυτοκίνητό μας πιο λειτουργικό και αποδοτικό σχετικά με τον τρόπο που καταναλώνει τα καύσιμα. Αλλαγή λαδιών, μπουζί και φίλτρων είναι μόνο μερικές από τις εργασίες που πρέπει να γίνονται συχνά ανάλογα με το μοντέλο και την παλαιότητα.

Προσοχή στα λάστιχα
Η πίεση των ελαστικών του αυτοκινήτου είναι ένας από τους βασικότερους παράγοντες αύξησης της διάρκειας ζωής τους γι αυτό και πρέπει να την ελέγχουμε και να την ρυθμίζουμε συχνά, ειδικά πριν ταξιδέψουμε. Η αντίσταση κύλισης και η κατανάλωση καυσίμου θα αυξηθούν εάν η πίεση είναι πολύ χαμηλή και έτσι η οδήγηση θα γίνει λιγότερο αποδοτική. Επίσης η υπερβολική πίεση αέρα στα ελαστικά σας είναι επικίνδυνη λαθώς μπορεί να προκαλέσει το σκάσιμο ή την αποδυνάμωση των ελαστικών.

Σωστή ποιότητα και ποσότητα βενζίνης
Η υπερπλήρωση του ρεζερβουάρ μπορεί να οδηγήσει σε διαρροή επιβλαβών ατμών αερίου και απελευθέρωση άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Επίσης, τα υγρά αέρια αναγκάζονται να εισέλθουν στο δοχείο μειώνοντας την αποτελεσματικότητά του. Παρόμοια προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει και η κακή ποιότητα βενζίνης η οποία προκαλεί βλάβες στον καταλύτη με αποτέλεσμα το αυτοκίνητό μας να βλάπτει περισσότερο το περιβάλλον και να φθείρεται γρηγορότερα βγάζοντας

Ελεγχόμενη οδήγηση
Όταν επιταχύνουμε και πατάμε γκάζι πολύ δυνατά ή όταν πατάμε απότομα φρένο σπαταλάμε ενέργεια επιτάχυνσης. Γι αυτό φροντίζουμε να αναπτύσσουμε ταχύτητα σταδιακά όταν θέλουμε να κάνουμε μια προσπέραση ή να χαμηλώνουμε ταχύτητα σταδιακά πριν σταματήσουμε σε μια διάβαση. Επίσης μπορούμε να σβήσουμε τον κινητήρα στο κόκκινο φανάρι εξοικονομώντας καύσιμα.