Το νέο μαγειρείο PALEOS άνοιξε στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, σε ένα κτήριο με ιστορία που ξεκινάει από το 1890 φέρνοντας στο τραπέζι κλασικές συνταγές από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Το PALEOS επικεντρώνεται στην αναβίωση παραδοσιακών ελληνικών συνταγών, βασισμένων στις γεύσεις που γνώρισαν οι προηγούμενες γενιές, δίνοντας την ευκαιρία στους παλιούς να θυμηθούν και στους νέους να γνωρίσουν την απλότητα του ελληνικού φαγητού στις παραδοσιακές ταβέρνες. Το μενού περιλαμβάνει κλασικά πιάτα και συνταγές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Το σύνθημα του εστιατορίου είναι απλό: «Αληθινό ελληνικό φαγητό, χωρίς περιττά στοιχεία». Οι ιδιοκτήτες, Άγγελος Δαμουλιάνος και Φωτεινή Παντζιά, εμπνεύστηκαν από την ταβέρνα του παππού του Άγγελου Δαμουλιάνου, Άντζουλου, στην Κεφαλλονιά αποδίδοντας με τον τρόπο αυτό φόρο τιμής στην προπολεμική παράδοση των ελληνικών μαγειρείων.

Το μενού του PALEOS περιλαμβάνει 10 κυρίως πιάτα και 12 μεζέδες σε πολύ προσιτές τιμές. Όλα τα πιάτα ακολουθούν τις παραδοσιακές συνταγές της ελληνικής κουζίνας, χωρίς καμία περιττή παρέμβαση. Κλασικά μαγειρευτά, από μοσχαράκι κοκκινιστό, αρνάκι κλέφτικο, σουτζουκάκια μέχρι μουσακά, σπεντζοφάι και ρεβιθάδα είναι κάποιες από τις προτάσεις που θα βρούμε στο μενού. Τον κατάλογο συμπληρώνει μια μικρή ποικιλία από επιλεγμένα λευκά, κόκκινα και ροζέ κρασιά Ελλήνων παραγωγών.

info
PALEOS Meze Tavern, Αδριανού 3, Θησείο, Καθημερινά 8:30 – 01:00

Κρατήσεις: 210 3213170

Τιμές: περίπου 5-10 ευρώ ανά πιάτο