Αυτό το φθινόπωρο, το κοσμοπολίτικο grand hotel bar επιστρέφει στην πιο αυθεντική και στην πιο θεαματική του μορφή.

Αυτό το φθινόπωρο, το κοσμοπολίτικο grand hotel bar επιστρέφει εμπλουτισμένο με γενναίες δόσεις αληθινού στιλ. Φέρνει μαζί του την αίγλη, το μυστήριο και τη γοητεία των social clubs που σε κάθε μητρόπολη του κόσμου, από το Λονδίνο έως το Χονγκ-Κονγκ, συγκεντρώνουν διαχρονικά τους πιο δημιουργικούς και τους πιο ενδιαφέροντες θαμώνες. Και πού ανοίγει τις πόρτες του; Στην Κηφισιά.

Γιατί Koumkan;

Όπως ήταν κάποτε το ομώνυμο παιχνίδι τράπουλας που μεσουράνησε στη δεκαετία του ’60, έτσι και το νέο hotel bar της Κηφισιάς αποτελεί έναν χώρο κοινωνικής σύνδεσης, επικοινωνίας, αποσυμπίεσης. Συμπυκνώνει τάσεις και ανάγκες των καιρών, αλλά έχει τις ρίζες του στα πολύ ουσιαστικά στοιχεία των μπαρ μιας άλλης εποχής που με ενθουσιασμό αναβιώνει. Αντλεί έμπνευση από τα grandiose θρυλικά πάρτι της εποχής του Σκοτ Φιτζέραλντ, όπου ο χρόνος σταματούσε και η στιγμή γινόταν εμπειρία που μένει στη μνήμη. Βασικότερο συστατικό του Koumkan, όμως, παραμένουν πάντα οι άνθρωποί του.

Το αφήγημα του Koumkan είναι μια έμπνευση του Αρη Βεζενέ, Creative Director της εταιρείας Green Garlic, ενός νέου hospitality group που μεταμορφώνει χώρους, επανεφευρίσκει ιστορίες και δημιουργεί νέα brands στον σύμπαν που ορίζουμε ως fine living. Η Green Garlic ανέθεσε την αισθητική του Koumkan στους Andrea Kostopoulo και James Mcanally από την Manhattan Projects.

Ο χώρος του Koumkan

Από τη μία, το μπαρ στο πράσινο δωμάτιο, πιο dark, και αινιγματικό, με μάρμαρο, μεταλλικές λεπτομέρειες και μυστηριακό φωτισμό. Από την άλλη, το εστιατόριο, πιο λαμπερό και ψηλοτάβανο, με πολυελαίους και καθρέφτες να πρωταγωνιστούν σε ένα καμπυλόγραμμο περιβάλλον, όπου προσεκτικά τοποθετημένα φυτά δημιουργούν επιμέρους ιδιωτικές γωνιές.

Το μενού

Κλασικά πιάτα που έχουν δημιουργηθεί με ιδιαίτερη προσοχή στη διαχείριση πρώτων υλών και πινελιές που θυμίζουν συγκινήσεις σε all-time classic εστιατόρια του κόσμου. Περουβιανά anticuchos, arancini, beef tartare, crispy rice με τόνο, rigatoni με τρούφα και χαβιάρι, Chateaubriand. Αλλά και Tarte Tatin, Millefeuille, Sacher Torte και KnickerBocker Glory, ένα παγωτό τύπου sundae που έγινε εξαιρετικά δημοφιλές στη Νέα Υόρκη των αρχών του 20ου αιώνα.

Coming soon.

Χαρ. Τρικούπη 48, Κεφαλάρι, τηλ. 210 6284560

Το άρθρο της εβδομάδας