Η κολοκύθα είναι η βασίλισσα του φθινοπώρου γι αυτό και μας αρέσει να την απολαμβάνουμε σε κάθε μορφή. Ειδικά όταν ψήνεται όμως μαλακώνει και γλυκαίνει τόσο ωραία που ταιριάζει με ό,τι κι αν επιλέξουμε να τη συνδυάσουμε. Μπαίνει σε σαλάτες με πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τυριά και ξηρούς καρπούς, συνοδεύει ψητό κοτόπουλο ή μαγειρεμένο μοσχάρι, κάνει καλή παρέα με πληθωρικά ψάρια όπως ο σολομός κ.ά. Στη φριτέζα αέρος η κολοκύθα ετοιμάζεται μόλις σε ένα τέταρτο και μας λύνει τα χέρια διεκδικώντας σταθερά μία θέση στο τραπέζι μας αυτή την εποχή.
Υλικά για 3-4 μερίδες
8-10 φέτες κολοκύθας (πάχος 1 εκ.)
2 κουτ. σούπας έ.π. ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
4 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
1 κουτ. σούπας φύλλα φασκόμηλου
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετούμε την κολοκύθα στον κάδο της φριτέζας αέρος. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το λεμόνι, αλείφουμε με το σκόρδο, πασπαλίζουμε με το φασκόμηλο και αλατοπιπερώνουμε καλά. Ψήνουμε στους 180°C για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά.
Γλυκιά παραλλαγή: Αλείφοντας την κολοκύθα με λίγο βούτυρο και πασπαλίζοντας με μαύρη ζάχαρη και κανέλα έχετε ένα εξίσου πανεύκολο και απολαυστικό γλυκό σνακ.