Αφράτα και λαχταριστά, τα συγκεκριμένα μάφιν είναι μικρούτσικα αλλά θα κερδίσουν τις εντυπώσεις και θα κάνουν χαρούμενους μικρούς και μεγάλους! Συνοδεύστε τα με σοκολάτα, καφέ ή μια δροσερή λεμονάδα.
Υλικά
- 240γρ. ζάχαρη άχνη
- 190γρ. αλεύρι μαλακό
- 4 αβγά
- 70γρ. βούτυρο 82%, σε θερμοκρασία δωματίου
- 100ml κρέμα γάλακτος 35%
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ελάχιστο αλάτι
- κανέλα σκόνη, στη μύτη ενός κουτ. γλυκού
- 40γρ. βούτυρο 82%, σε θερμοκρασία δωματίου
- 60ml κρέμα γάλακτος 35%
- 70γρ. ζάχαρη άχνη
- ξύσμα από ½ λεμόνι
- 160γρ. κρέμα τυριού
Για τα μάφιν
Για την κρέμα τυριού
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε τα μάφιν: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη με το φτερό στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε ένα ένα τα αβγά και σταδιακά την κρέμα γάλακτος.Βήμα 2
Μόλις τα υλικά σας αναμιχθούν καλά, ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι και συνεχίζετε το χτύπημα ώσπου να πάρετε ένα ομοιόμορφο και λείο μίγμα. Τοποθετείτε χαρτάκια σε μια φόρμα ειδική για μάφιν με 12 υποδοχές και μοιράζετε εκεί το μίγμα εκτός κι αν έχετε φορμίτσες ατομικές σιλικόνης. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά ανάλογα με το φούρνο σας.Βήμα 3
Ετοιμάζετε την κρέμα τυριού: Σε ένα σκεύος ανακατεύετε όλα τα υλικά της κρέμας τυριού μαζί με μια κουτάλα ή σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.Βήμα 4
Εάν η κρέμα δεν είναι αρκετά σταθερή, την αφήνετε για λίγη ώρα στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί ώστε να μπορέσετε να τη δουλέψετε με τη σακούλα ζαχαροπλαστικής.Βήμα 5
Αφού κρυώσουν τα μάφιν, τα διακοσμείτε με την κρέμα τυριού, χρησιμοποιώντας σακούλα ζαχαροπλαστικής, και τα σερβίρετε.Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή