Ένα νόστιμο καλοκαιρινό πιάτο με γαρίδες που αξίζει να δοκιμάσετε.
Υλικά
- 15 γαρίδες Νο 3
- 1 κρεμμύδι, σε φέτες
- 1 κoυτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 λεμόνι, τον χυμό
- 2 λάιμ, τον χυμό
- 3 κoυτ. σούπας νερό
- 3 μεγάλα φύλλα δυόσμου
- 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
- ½ σκελίδα σκόρδο
- 1 κoυτ. σούπας πιπεριά πράσινη σε κυβάκια
- ½ κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 1 πρέζα μπούκοβο καυτερό
- 1 πρέζα γαρίφαλο τριμμένο
- 2/3 κουτ. γλυκού αλάτι, μαύρο πιπέρι
- λίγο ε.π. ελαιόλαδο
Μερίδες: 4-6
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζουμε τις γαρίδες και κρατάμε την ψίχα και τα κεφάλια. Τις ανοίγουμε στη μέση και αφαιρούμε το μαύρο εντεράκι. Τις κόβουμε στα 4. Σε ένα μπολ βάζουμε 10 παγάκια, το κρεμμύδι και συμπληρώνουμε με νερό. Αφήνουμε για 10΄, σουρώνουμε και ανακατεύουμε τον μαϊντανό.
Βήμα 2
Βάζουμε τα κεφάλια, τους χυμούς εσπεριδοειδών, το νερό, τον δυόσμο τον πελτέ, το σκόρδο, την πιπεριά, την πάπρικα, το μπούκοβο και το γαρίφαλο στο μούλτι και χοντροκόβουμε, χωρίς να γίνουν πάστα. Σουρώνουμε και κρατάμε τα υγρά.
Βήμα 3
Αλατίζουμε τις γαρίδες και προσθέτουμε το σουρωμένο υγρό. Τις ανακατεύουμε και πατάμε ώστε να είναι μέσα στα υγρά. Τις αφήνουμε 10΄ και σουρώνουμε τα μισά υγρά.
Βήμα 4
Βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο τις γαρίδες με τα υπόλοιπα υγρά, και σερβίρουμε με ελαιόλαδο, φρέσκο πιπέρι και το κρεμμύδι με τον μαϊντανό.
Styling: Τζαννής Σιφναίος —Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης — Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography