makaronosalata-me-agginaresnew-olivemagazinegr2
clock icon
20'

Μακαρονοσαλάτα με αγκινάρες

Υλικά

    Για τη σαλάτα

  • 500γρ. μακαρονάκι κοχύλι (ή άλλο σχήμα της αρεσκείας σας)
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 6 μανιτάρια φρέσκα, μέτρια και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 6 πάτους από αγκινάρες μέτριους, κατεψυγμένους, βρασμένους και κομμένους στα 4
  • ½ φλιτζάνι ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, σε κομματάκια
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη ξαρμυρισμένη
  • 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια από μαραθόριζα, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το dressing

  • 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζανιού άσπρο ξίδι βαλσαμικό
  • 5 κουτ. σούπας λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα

Αυτή η σαλάτα ζυμαρικών είναι μια πανδαισία αρωμάτων με απλά υλικά και ξεχωριστή γεύση.

Βράζετε το μακαρονάκι για 8 λεπτά και το στραγγίζετε καλά. Το βάζετε σε μεγάλο μπολ και προσθέτετε δύο κουταλιές της σούπας λάδι. Το ανακατεύετε για να πάει το λάδι παντού και να μην κολλούν τα μακαρονάκια μεταξύ τους.
Προσθέτετε στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας (μανιτάρια, αγκινάρες, ελιές, κάππαρη, φυλλαράκια από μαραθόριζα ) και τα ανακατεύετε.
Μέσα σ’ ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα όλα τα υλικά του dressing να δέσουν σε μια ωραία σάλτσα και περιχύνετε με αυτή τη σαλάτα. Ανακατεύετε καλά και κρατάτε τη σαλάτα στο ψυγείο να μαριναριστεί μέχρι να τη σερβίρετε.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Aντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε το μακαρονάκι για 8 λεπτά και το στραγγίζετε καλά. Το βάζετε σε μεγάλο μπολ και προσθέτετε δύο κουταλιές της σούπας λάδι. Το ανακατεύετε για να πάει το λάδι παντού και να μην κολλούν τα μακαρονάκια μεταξύ τους.

Βήμα 2

Προσθέτετε στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας (μανιτάρια, αγκινάρες, ελιές, κάππαρη, φυλλαράκια από μαραθόριζα ) και τα ανακατεύετε.

Βήμα 3

Μέσα σ’ ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα όλα τα υλικά του dressing να δέσουν σε μια ωραία σάλτσα και περιχύνετε με αυτή τη σαλάτα. Ανακατεύετε καλά και κρατάτε τη σαλάτα στο ψυγείο να μαριναριστεί μέχρι να τη σερβίρετε.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Aντωνία Κατή