Εκμεταλλευόμαστε τη γλυκόξινη γεύση του γκρέιπφρουτ για να φτιάξουμε στο σπίτι ένα υπέροχο αρωματικό και τονωτικό fizz χωρίς αλκοόλ. Αλλά δεν μένουμε μόνο εκεί. Δοκιμάζουμε να απογειώσουμε τη γεύση του με φρέσκα μυρωδικά, φτιάχνοντας σιρόπι από φρέσκο θυμάρι που δίνει στο ιδιαίτερο αυτό fizz ένα βαθιά αναζωογονητικό άρωμα.

Fizz mocktail με γκρέιπφρουτ και θυμάρι
Υλικά
1 φλιτζ. νερό
1 κουτ. σούπας στέβια (ή οποιοδήποτε άλλο γλυκαντικό)
1/2 φλιτζ. θυμάρι
1/2 φλιτζ. χυμό γκρέιπφρουτ
1/2 φλιτζ. σόδα

Διαδικασία
Για το σιρόπι από θυμάρι: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, βάζουμε το νερό και το γλυκαντικό/ζάχαρη της επιλογής μας σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι το γλυκαντικό/ζάχαρη να διαλυθεί. Προσθέτουμε το θυμάρι και ζεσταίνουμε για 10 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά πριν φτάσει σε θερμοκρασία βρασμού (συγκεκριμένα σε θερμοκρασία κατά την οποία αρχίζουν να σχηματίζονται μικρές φουσκάλες). Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μισή ώρα. Μπορούμε να το αφήσουμε έως και 3 ώρες. Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Για το mocktail: Προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας σιρόπι θυμαριού και ½ φλιτζ. χυμό γκρέιπφρουτ σε ένα ποτήρι. Ρίχνουμε πολύ πάγο, προσθέτουμε ανθρακούχο νερό και ανακατεύουμε απαλά. Γαρνίρουμε με λίγο φρέσκο θυμάρι και σερβίρουμε. Η ποσότητα από το σιρόπι αρκεί για 4-5 μερίδες mocktail.

Tips

  • Αν χρησιμοποιήσουμε στέβια σε αυτήν τη συνταγή, 1 κουτ. σούπας είναι αρκετή, καθώς η στέβια είναι πολύ γλυκιά. Αν πάλι χρησιμοποιήσουμε κανονική ζάχαρη, προτείνουμε αναλογία 1:1 ζάχαρης προς νερό (1 φλιτζ. ζάχαρη και 1 φλιτζ. νερό). Για οποιοδήποτε άλλο γλυκαντικό, ελέγχουμε τη συνιστώμενη αναλογία που αναγράφεται στη συσκευασία.
  • Χρησιμοποιούμε φρέσκο θυμάρι. Το βρίσκουμε στα ψυγεία σε μανάβικα ή σούπερ μάρκετ.
  • Ιδανικά θέλουμε φρεσκοστυμμένο χυμό γκρέιπφρουτ για πιο ζωντανό άρωμα και εντονότερη γεύση. Εναλλακτικά, μπορούμε φυσικά να χρησιμοποιήσουμε συσκευασμένο χυμό.