Στο καθιερωμένο μας κουίζ στο viber αναρωτηθήκαμε ποιο τυρί είναι το αγαπημένο σας. Δε θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη μάχη αγαπημένη -πικάντικη ή μη- γραβιέρα, το πιο δημοφιλές κίτρινο ελληνικό τυρί που παράγεται σε πολλές περιοχές της χώρας μας, αλλά και το κασέρι, το τυρί που ταιριάζει αρμονικά σε αμέτρητες παρασκευές, είτε αλμυρών σνακ, ήταν πλούσιων τυρένιων κυρίως πιάτων.
Η μάχη ήταν σκληρή αλλά τελικά επικράτησε η γραβιέρα που την επιλέξατε με ποσοστό 56% αφήνοντας πίσω το κασέρι με ποσοστό 43%. Εμείς, πάλι, συγκεντρώσαμε για εσάς λαχταριστές συνταγές και για τα δύο αγαπημένα τυριά, αφού ξέρουμε πως οι περισσότεροι δύσκολα μπορούν να διαλέξουν μόνο ένα!
Δείτε παρακάτω τις επιλογές μας:
Συνταγές με κασέρι
Τραγανές τυροκροκέτες με μέλι στα γρήγορα
Το αγαπημένο μεζεδάκι κάθε λάτρη των τυριών! Αυτές οι κροκέτες φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα και εξαφανίζονται από τα πιάτα στο πι και φι. Συνοδεύουν εξαιρετικά κρασί και μπίρα.
Mουσακάς με μελιτζάνες, κοτόπουλο, ντομάτα και κασέρι
Αυτός ο μουσακάς είναι αλλιώτικος, αφού φτιάχνεται από φιλέτο κοτόπουλο. Σε αυτήν την εκδοχή το κασέρι και η ντομάτα αναμειγνύονται με τον πιο αρμονικό τρόπο, δημιουργώντας παράλληλα μια πιο ελαφριά πρόταση.
Πατάτες hasselback με μπέικον και κασέρι
Ετοιμάζουμε εύκολα και γρήγορα με τη βοήθεια της φριτέζας αέρος εντυπωσιακές πατάτες κομμένες με έναν ιδιαίτερο τρόπο, σαν ακορντεόν και τις γεμίζουμε με μπέικον και κασέρι.
Συνταγές με γραβιέρα
Κριθαράκι με μανιτάρια, σύγκλινο και γραβιέρα
Τα μανιτάρια δεν ταιριάζουν πολύ μόνο σε ριζότο αλλά και με το κριθαράκι. Η γραβιέρα, το σύγκλινο και η κρέμα γάλακτος θα του δώσουν ακόμη περισσότερη γεύση. Προτείνουμε να το απολαύσετε όσο είναι ζεστό.
Χανιώτικη γραβιέρα με πικάντικη μαρμελάδα πιπεριάς
Ένα γαστρονομικό ταξίδι από το Μεξικό στην Κρήτη: η μεστή βουτυρένια γεύση της γραβιέρας σε συνδυασμό με το πικάντικο στοιχείο της πιπεριάς Jalapeno και την γλυκύτητα της πιπεριας Φλωρίνης δημιουργούν ένα απολαυστικό ορεκτικό.
Τραγανές πατάτες φούρνου με θυμάρι και γραβιέρα
Οι κλασικές πατάτες φούρνου γίνονται λαχταριστές όταν τις γεμίσουμε με γραβιέρα και τις αρωματίσουμε με σκόρδο και θυμάρι. Ιδανικό συνοδευτικό για όλα τα ψητά κρέατα.