Φτιάχνουμε το πιο τραγανό φιλέτο αρνιού με κρούστα από κορν φλέικς και το συνοδεύουμε με Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ που του ταιριάζει πολύ.
Υλικά
- 4 αρνίσια φιλέτα
- 2 φλιτζ. κορν φλέικς
- 2 αυγά
- ½ φλιτζ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- λίγη μουστάρδα
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
- λίγη καπνιστή πάπρικα
- 1 κουτί Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ*
- λίγο σχοινόπρασο ή φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Μερίδες: 4
Για το αρνί
Για τον πουρέ
Διαδικασία
Βήμα 1
Αρνί: Κόβουμε τα φιλέτα σε λωρίδες και τους ρίχνουμε αλάτι και πάπρικα. Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά και τη μουστάρδα και τα ανακατεύουμε καλά. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα κορν φλέικς αφού τα έχουμε σπάσει σε μικρά κομματάκια. Μετά περνάμε το αρνί από το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, στη συνέχεια από τα αυγά και τέλος από τα κορν φλέικς.
Βήμα 2
Τα τοποθετούμε σε ένα ρηχό ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 25΄ περίπου.
Βήμα 3
Πουρές: Ετοιμάζουμε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ όπως αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Σερβίρουμε με το αρνί, με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή φρέσκο κρεμμυδάκι.
*Ο Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.
Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio LM