Μπορεί να ακούγεται απίστευτα καλό για να είναι αληθινό, αλλά υπάρχει τρόπος να φτιάξουμε απίθανα σοκολατένια cookies που να μην έχουν ούτε αλεύρι, ούτε βούτυρο. Τα μπισκότα μας λοιπόν γίνεται να είναι εξίσου απολαυστικά με τα αγαπημένα μας κλασικά cookies και ταυτόχρονα να ετοιμάζονται πανεύκολα και γρήγορα.
Ας δούμε λοιπόν τη συνταγή της επιτυχίας:
Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι απλούστατα τα εξής 5
– Αυγά
– Αμυγδαλοβούτυρο
– Σταγόνες σοκολάτας
– Καστανή ζάχαρη
– Αλάτι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε 1 φλιτζάνι αμυγδαλοβούτυρο, 1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας, μισό φλιτζάνι καστανή ζάχαρη, 2 μεγάλα αυγά και μισή κουταλιά του γλυκού χονδρό, ακατέργαστο αλάτι. Αναμιγνύουμε καλά τα υλικά ώσπου να ενσωματωθούν σε ένα ωραίο μίγμα.
Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα scoop μεγέθους μιας κουταλιάς της σούπας τοποθετούμε μπαλίτσες από το μίγμα μας επάνω στο ταψί με απόσταση 2,5 εκατοστών μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν. Για ακόμα πιο λαχταριστό αποτέλεσμα μπορείτε να προσθέσετε επάνω σε κάθε μικρή μπαλίτσα και επιπλέον σταγόνες (bitter ή γάλακτος εσείς επιλέγετε).
Το μόνο που μένει είναι να τα ψήσετε μέχρι να φουσκώσουν για περίπου 10 λεπτά αφού γυρίσετε το ταψί στα 5 λεπτά από την άλλη μεριά. Μπορείτε να τα καταναλώσετε αφού τα αφήσετε επάνω σε μία σχάρα να σταθεροποιηθούν.
Πώς μας φάνηκαν
Αν θέλετε κάτι εύκολο και γρήγορο για την απογευματινή λιχουδιά σας, που να μην είναι και τόσο ένοχο, τότε το προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Βάλτε όσα εξτρά chocolate chips θέλετε και χαρείτε το. Για να μην μιλήσουμε και για όσους υποφέρουν από κοιλιοκάκη, που εδώ θα βρουν το γλυκό της παρηγοριάς τους, αφού δεν έχει καθόλου γλουτένη που τους κάνει να υποφέρουν! Το αποτέλεσμα είναι όσο μαλακό πρέπει για να θεωρούνται soft cookies, χωρίς όμως να κολλάνε στο στόμα. Αυτό που τους λείπει είναι ίσως το ότι δεν είναι αρκετά τραγανά, αλλά αυτό μπορεί και να το προτιμούν κάποιοι.
Extra tip:
Αν θέλετε να τους δώσετε μια έξτρα αλμυρή γεύση, μπορείτε αφού κρυώσουν, να τα πασπαλίσετε με λίγο αλάτι κατά προτίμηση ανεπεξέργαστο όπως και της συνταγής.