Τα μήλα το φθινόπωρο βρίσκονται στην καλύτερη εποχή τους. Είναι το ιδανικό σνακ τόσο για τους μεγάλους όσο και για τα παιδιά, ενώ μεταφέρονται εύκολα, είναι ανθεκτικά αλλά και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.
Το φθινοπωρινό αυτό φρούτο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές, αλμυρές και γλυκές. Εμείς επιλέξαμε για εσάς ένα εύκολο σνακ με βάση τα μήλα, που ετοιμάζεται εύκολα και αποτελεί έναν πιο εναλλακτικό τρόπο να καταναλώσετε το φρούτο αυτό, δίχως παράλληλα να φορτωθείτε με πολλές θερμίδες.

Δείτε πώς μπορείτε να το φτιάξετε

Υλικά για 6 άτομα
2 μεσαία μήλα
1 ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
½ κουτ. γλυκού κανέλα

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C. Πλένουμε πολύ καλά τα μήλα και στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός μαντολίνου τα κόβουμε σε λεπτές φέτες, οριζόντια, φροντίζοντας να αφαιρέσουμε τα κουκούτσια στα σημεία που θα τα πετύχουμε.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με την κανέλα και στρώνουμε σε ένα ταψί στον φούρνο λαδόκολλα.

Τοποθετούμε μια-μια τις λωρίδες μήλου στη λαδόκολλα και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με το μείγμα ζάχαρης-κανέλας έτσι ώστε να πάει παντού. Εναλλακτικά, μπορούμε να βουτήξουμε τις φετούλες μήλου μέσα στο μείγμα.

Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου, μέχρι οι λωρίδες μήλου να αφυδατωθούν και οι άκρες τους να… σγουρύνουν.

Tips

  • Για να κόψουμε πολύ λεπτές τις φέτες του μήλου, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορα gadget που μπορεί να έχουμε στην κουζίνα μας, πχ το gadget για πατατάκια ή το μαντολίνο, αν έχουμε. Ένα απλό μαχαίρι δεν θα μας προσφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα καθώς οι φετούλες πρέπει να είναι πολύ λεπτές.
  • Για να αφαιρέσετε εύκολα τα κουκούτσια από τα μήλα και να έχουμε ένα ομοιόμορφο αισθητικό αποτέλεσμα, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε αποφλοιωτή/ αποπυρηνωτή μήλου. Τον βρίσκουμε εύκολα στο εμπόριο, σε μαγαζιά με είδη κουζίνας αλλά και ακόμη πιο εύκολα στο Internet.
  • Μπορούμε στο μέσο περίπου του χρόνου ψησίματος να γυρίσουμε τα μήλα και να τα πασπαλίσουμε με extra ζάχαρη και κανέλα.