Μαγειρεύουμε ροφό στην κατσαρόλα με κολοκυθάκια. Μια συνταγή για όσους αγαπούν τις θαλασσινές γεύσεις στο πιάτο τους.
Υλικά
- 1 κιλό ροφό, σε φέτες
- 120 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 2 μέτρια κρεμμύδια, σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
- 1 κιλό μικρά κολοκυθάκια
- 2-3 λεμόνια, τον χυμό
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- ανθό αλατιού, λευκό πιπέρι
Μερίδες: 4
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα αχνίζουμε για 2-3′ να γυαλίσουν. Κατόπιν προσθέτουμε τον ροφό και βάζουμε τόσο νερό όσο να σκεπάσει το ψάρι.
Βήμα 2
Δυναμώνουμε τη φωτιά και μόλις πάρει βράση το φαγητό, ξαφρίζουμε με επιμέλεια, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλωμένη φωτιά για 35-40′.
Βήμα 3
Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού ανακινώντας την κατσαρόλα ώστε να πάει παντού. Τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε σε ζεστά πιάτα.
Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: Studio Lm