Ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ γαστρονομίας της βόρειας Ευρώπης πραγματοποιείται στην Κοπεγχάγη από 21-30 Αυγούστου.
Κατά τη διάρκεια του φαντασμαγορικού δεκαήμερου εορτασμού του φαγητού, η πόλη θα προβάλει ό,τι καλύτερο διαθέτει στο χώρο ενώ από το φεστιβάλ αναμένεται να περάσουν περίπου 100.000 επισκέπτες.
Μια από τις ενότητες της φετινής διοργάνωσης που θα συζητηθεί εκτενώς είναι και η ενίσχυση της εντοπιότητας με αφορμή την πρόσφατη δέσμευση της δανέζικης κυβέρνησης σχετικά με την εξολοκλήρου παραγωγή τοπικών οργανικών προϊόντων. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα δοθεί επίσης ιδιαίτερο βάρος στο κομμάτι της εγχώριας παραγωγής και της ανάδειξής της.
Σκοπός των διοργανωτών είναι μεταξύ άλλων να προωθήσουν την επικοινωνία και την ομαδικότητα ενθαρρύνοντας τους επισκέπτες να συμμετέχουν σε μεγάλα ανοιχτά δείπνα, κάτι που θα επιτευχθεί με μια σειρά από θεματικά street dinners που θα λάβουν χώρο σε διάφορες προγραμματισμένες τοποθεσίες.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει περισσότερα από 130 ενδιαφέροντα events, όπως ο εορτασμός των 5ων γεννεθλίων του βραβευμένου με αστέρι Michelin Relae, κατά τη διάρκεια του πρώτου Σαββατοκύριακου του φεστιβάλ, με ειδική συμμετοχή αναγνωρισμένων σεφ, όπως ο Rene Redzepi από το Noma της Κοπεγχάγης -τρίτο καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο- καθώς και των Chad Robinson, Rosio Sanchez κ.ά. Μία ακόμα από τις επιμέρους ενότητες που φεστιβάλ είναι και το «Taste of Copenhagen», όπου θα συμμετάσχουν εστιατόρια και μπαρ ανά πόλη δημιουργώντας ειδικά μενού γευσιγνωσίας. Εξειδικευμένα workshops και σεμινάρια και στην αγγλική γλώσσα είναι μερικά ακόμη από τα δρώμενα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το Taste of Emotions που είναι μια σειρά από μοναδικά στο είδος τους events, όπως το Feast of Midnight που συνδυάζει όμορφα το φαγητό και το κρασί με τα συναισθήματα και την τέχνη.
info
http://www.copenhagencooking.com