Μια συνταγή για φιλέτο πάπιας εμπνευσμένη από τη γαλλική κουζίνα μας προτείνει αυτή τη φορά ο Γιώργος Δημητρακόπουλος. Ωραία ιδέα για ένα επίσημο κάλεσμα.
Υλικά
- Μερίδες: 4
- 25 γρ. βούτυρο
- 2 φιλέτα στήθος πάπιας
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 25 γρ. βούτυρο
- 50 γρ. μαρμελάδα μανταρίνι
- 1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
- ½ φλιτζ. κρασί κόκκινο, ξηρό
- 1/4 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σε σκόνη
- 2 μανταρίνια ολόκληρα, ξεφλουδισμένα
- 2 φλιτζ. γάλα
- 2 φλιτζ. νερό
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 μεγάλη σελινόριζα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 1 πατάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο, τεμαχισμένο
- 12 κάστανα βρασμένα και ξεφλουδισμένα
Για την πάπια
Για τη σάλτσα
Για τον πουρέ σελινόριζας
Γαρνιτούρα
Διαδικασία
Βήμα 1
Φιλέτα: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. Χαράζουμε την πάπια από την πλευρά του δέρματος, αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές, βάζουμε στο τηγάνι τα φιλέτα με την πέτσα προς τα κάτω και μαγειρεύουμε για 5΄. Μεταφέρουμε τα φιλέτα στον προθερμασμένο φούρνο για 10΄.
Βήμα 2
Σάλτσα: Σε ένα τηγάνι λιώνουμε 25 γρ. βούτυρο. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα μανταρίνι, τη σάλτσα σόγιας, κρασί, κόλιανδρο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2΄.
Βήμα 3
Πουρές σελινόριζας: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και το νερό να βράσουν. Ρίχνουμε το αλάτι, τη σελινόριζα, την πατάτα, το κρεμμύδι και βράζουμε να μαλακώσουν. Με μίξερ πολτοποιούμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας, μέχρι να γίνει πουρές λείος και βελούδινος. Προσθέτουμε αμέσως το βούτυρο και ανακατεύουμε ξανά.
Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μ. Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio M