Αυτή η σαλάτα με πρωταγωνιστή το λάχανο, που παραπέμπει στη γερμανική κουζίνα, είναι τόσο δροσερή και αρωματική, που θα γίνει από τις αγαπημένες του χειμώνα.
Υλικά
- Μερίδες: 4
- 300 γρ. κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο
- 3 κουτ. σούπας σταφίδες
- 300 γρ. ελληνικό λάχανο άσπρο, ψιλοκομμένο
- 150 γρ. καρότα, τριμμένα
- 50 γρ. αμύγδαλα λευκά
- 50 γρ. ρόδι
- 80 γρ. ρόκα baby
- 1 κόκκινο μήλο, σε κάθετες φέτες
- ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 40 γρ. απαλή μουστάρδα Kania
- 90 γρ. μαγιονέζα
- 130 ml ε.π. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
- 2 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Για τη σαλάτα
Για το dressing
Διαδικασία
Βήμα 1
Dressing: Αδειάζουμε σε ένα βαθύ μπολ τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη, μέχρι να ομογενοποιηθεί το dressing.
Βήμα 2
Ρίχνουμε στο μπολ με το dressing το κόκκινο λάχανο, τις σταφίδες, το λευκό λάχανο, το καρότο, το αμύγδαλο, το ρόδι, τη ρόκα, το μήλο, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε με τα χέρια μας, μέχρι να πάει το dressing σε όλα τα υλικά. Σερβίρουμε αμέσως.