Πρωτότυπο, εύκολο, γρήγορο, φρουτώδες, απολαυστικό και άκρως γιορτινό. Το Fruit Punch είναι η πιο εύκολη – και ταυτόχρονα θρυλική – λύση για κάθε γιορτινό τραπέζι της τελευταίας στιγμής ή ενός οικοδεσπότη που θέλει να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους του. Με καταγωγή από την Ινδία και πομπό διάδοσης την Αγγλία του 17ου αιώνα, το Punch φλερτάρει με τις εορταστικές μας μαζώξεις και εμείς έχουμε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε!

Πώς θα ετοιμάσουμε το τέλειο Fruit Punch;
Μπορεί σαν συνταγή να φαίνεται αρκετά εύκολη, όμως, και το Fruit Punch θέλει την προσοχή του για να στεφθεί από επιτυχία. Για αυτό, σού συγκεντρώσαμε μερικά tips από τους ειδικούς του θρυλικού αυτού ποτού, για να το κάνεις σωστά.

– Αρχικά, παγώνουμε όλα τα συστατικά (ειδικά τους χυμούς και τα ανθρακούχα) πριν ξεκινήσουμε να το παρασκευάζουμε.

– Στη συνέχεια, εντοπίζουμε το κατάλληλο σκεύος για το σερβίρισμα, προκειμένου και προετοιμασμένοι καταλλήλως να είμαστε και να εντυπωσιάσουμε τους καλεσμένους μας. Σε γενικές γραμμές, κάθε δοχείο που χωρά 3-5 λίτρα είναι ιδανικό. Σε κάθε του σχήμα. Από τις κλασικές μεγάλες κανάτες, στις σαμπανιέρες, στα βάζα έως τα ολοστρόγγυλα μπολ.

– Πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία, τσεκάρουμε την κουζίνα μας, προκειμένου να διαπιστώσουμε αν έχουμε μεζούρα του ενός λίτρου (για τη μέτρηση των συστατικών), Peeler για τις φλούδες που δίνουν γεύση και άρωμα, σουρωτήρι για τον χυμό των φρούτων, ξύλινη κουτάλα για το ανακάτεμα και στιλάτα ποτήρια για το σερβίρισμα.

– Προτιμάμε φρέσκα φρούτα, αξιοποιώντας τις φλούδες τους για έξτρα άρωμα και γεύση.

– Προσθέσουμε κάθε είδους ανθρακούχο που εντοπίζουμε στη συνταγή, όπως το ginger ale αν θέλουμε εκτός από γεύση η συνταγή να έχει και χρώμα και τα αφρώδη κρασιά στο τέλος, λίγο πριν τα σερβίρουμε, ώστε να διατηρήσουν τις φυσαλίδες τους.

– Αφήνουμε τα παγάκια και επιλέγουμε μεγάλα κομμάτια πάγου, για να μην λιώνουν γρήγορα.

– Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα, το τοποθετούμε για λίγη ώρα στο ψυγείο, προκειμένου να σερβιριστεί δροσερό.

Η απόλυτη γιορτινή συνταγή για Fruit Panch!

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι φρέσκα ή κατεψυγμένα cranberry
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 μπουκάλι -750 ml- λευκό ρούμι
  • 3 φλιτζάνια μηλίτη
  • 2 φλιτζάνια 100% χυμό cranberry χωρίς ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τζιτζιμπίρα
  • ¼ φλιτζάνι φρέσκο χυμό λάιμ

Συστατικά:

  • Κόβουμε σε λεπτές φέτες περίπου το ένα τρίτο των cranberry και αφήνουμε τα υπόλοιπα ολόκληρα. Μοιράζουμε σε μια παγοθήκη τα cranberry και μετά την γεμίζουμε με νερό. Αφήνουμε να παγώσουν.
  • Εν τω μεταξύ, βάζουμε τη ζάχαρη και 1 φλιτζάνι νερό να βράσουν σε μια μικρή κατσαρόλα. Aνακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και έπειτα αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε το ρούμι, τον μηλίτη, τον χυμό cranberry, τη τζιτζιμπίρα και τον χυμό λάιμ.
  • Βάζουμε το μείγμα σε μία κανάτα ή σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε 3 κουτ. γλυκού από το νερό με τη ζάχαρη, που ετοιμάσαμε -αν χρειαστεί προσθέτουμε περισσότερο-. Τέλος, βγάζουμε 8 ποτήρια τα γεμίζουμε με τον πάγο μας και προσθέτουμε το punch μας.