Το Pumpkin Latte είναι ένα από τα αγαπημένα ροφήματα του φθινοπώρου και του χειμώνα κάθε χρόνο. Λίγο, λοιπόν, ότι το Halloween (στο οποίο η κολοκύθα πρωταγωνιστεί), λίγο η θερμοκρασία που έχει αρχίσει να πέφτει και πολύ η διάθεση μας να απολαύσουμε ένα ζεστό ρόφημα, το οποίο δεν έχει γεύση και υφή τσαγιού, αποφασίσαμε ότι η καλύτερη στιγμή για να κηρύξουμε την έναρξη της Pumpkin Latte Season είναι τώρα. Εξάλλου, είναι φθινοπωρινό, ζεστό, αρωματικό, με πλούσια γεύση και – φυσικά – comfort.
Πώς αναβαθμίζουμε το Pumpkin Latte;
Μπορεί η κλασική του εκδοχή να συγκινεί τις αισθήσεις μας, όμως, υπάρχουν μερικοί τρόποι να την αναβαθμίσουμε.
Καραμέλα στο ποτήρι
Πόσο νόστιμος μπορεί να είναι ο συνδυασμός κολοκύθας με γλυκιά καραμέλα; Η απάντηση είναι μονολεκτική. Πολύ. Μία κουταλιά γλυκιάς καραμέλας αρκεί για να δώσετε ξεχωριστή γεύση στο Pumpkin Latte σας, ενώ αν ο ουρανίσκος σας αναζητά νέες γευστικές δοκιμές, πρόσθεστε και ελάχιστο αλάτι. Έτσι, η καραμέλα θα γίνει αλμυρή και το ρόφημα σας θα αποκτήσει την απαραίτητη αντίθεση.
Σιρόπι φουντουκιού
Αν αγαπάτε τις γλυκές συνταγές με κολοκύθα, τότε αυτή η εναλλακτική θα γίνει η αγαπημένη σας. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Το σιρόπι φουντουκιού είναι γλυκό και με ανάλαφρη υφή σε αντίθεση με τη διαλυμένη κολοκύθα, της οποίας η υφή είναι παχύρρευστη. Η γλυκιά γεύση του φουντουκιού συναντά την πικάντικη της κολοκύθας σε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα που θυμίζει αρκετά στον ουρανίσκο την γεύση της κλασικής κολοκυθόπιτας.
Λίγη κανέλα ακόμη
Σε αυτή την πρόταση, η σκέψη είναι διττή. Και αυτό, διότι η κανέλα ταιριάζει μεν μαεστρικά με την κολοκύθα, όχι, όμως, τόσο με τον εσπρέσο που χρησιμοποιείται για την παρασκευή του Pumpkin Latte. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Το τέλειο αποτέλεσμα είναι ένα μικρό εύγευστο φθινοπωρινό ταξίδι, το οποίο γίνεται ακόμα καλύτερο με την προσθήκη μήλου σε πολύ μικρά κομματάκια.
Μία κουταλιά γάλα καρύδας αρκεί
για να αλλάξετε την υφή του ροφήματος σας και να το αναβαθμίσετε με τον πιο vegan τρόπο. Ακόμα και αν το γάλα καρύδας δεν συγκαταλέγεται στη λίστα με τα προϊόντα που καταναλώνετε συχνά, ο συνδυασμός του με την κολοκύθα αφήνει στους γευστικούς κάλυκες μία fusion αίσθηση που θα θέλετε να απολαμβάνετε ξανά και ξανά.
Και μία συνταγή!
Επειδή, λοιπόν, ξέρουμε ότι το μόνο πράγμα που σκέφτεστε αυτή τη στιγμή είναι η αίσθηση που αφήνει το Pumpkin Latte στο στόμα, σου βρήκαμε μία updated συνταγή!
Υλικά:
- 750 ml γάλα καρύδας, ζεστό αλλά όχι βρασμένο
- 4 κουτ. του γλυκού ζάχαρη άχνη
- 1/2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κουτ. του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1/2 κουτ. του γλυκού τζίντζερ
- 1 κουτ. του γλυκού κανέλα
- 180 ml καφές
Εκτέλεση:
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τον κουρκουμά, μέχρι να αναμειχθούν καλά.
- Ζεσταίνουμε το γάλα καρύδας και το προσθέτουμε ανακευτεύοντας με τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, την μισή ποσότητα από το μείγμα μπαχαρικών και την μισή ποσότητα κανέλας. Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.
- Μοιράζουμε το υγρό μας μείγμα σε ποτήρια και προσθέτουμε τον καφέ.