stelios_mosaiko
clock icon
15'

Ένα διαφορετικό μωσαϊκό

Υλικά

  • Μερίδες: 12
  • 450γρ. μπισκότα πτι μπερ
  • 250ml γάλα
  • 180γρ. ζάχαρη
  • 125γρ. βούτυρο, σε κομματάκια
  • 60γρ. κακάο
  • 30ml κονιάκ

Φτιάξτε αυτό το αγαπημένο, μαμαδίστικο γλυκό με την εύκολη και γρήγορη εκδοχή του Στέλιου Παρλιάρου.

Σε ένα μπολ σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε έως ότου το βούτυρο και η ζάχαρη λιώσουν χωρίς να βράσουν. Προσθέτουμε το κακάο και το κονιάκ. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε πάνω από τα μπισκότα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα του κορμού ή του κέικ. Αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ προτού ξεφορμάρουμε και το σερβίρουμε.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε έως ότου το βούτυρο και η ζάχαρη λιώσουν χωρίς να βράσουν. Προσθέτουμε το κακάο και το κονιάκ. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε πάνω από τα μπισκότα.

Βήμα 2

Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα του κορμού ή του κέικ. Αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ προτού ξεφορμάρουμε και το σερβίρουμε.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης