Το παγωτό στρατσιατέλα είναι μέσα στο top-5 των πιο αγαπημένων γεύσεων παγκόσμια και πώς όχι, αφού η Νo1 γεύση, η βανίλια, εμπλουτίζεται με κομμάτια κουβερτούρας. Δοκιμάστε το στην πιο εύκολη εκδοχή του και θα έχετε όλο το καλοκαίρι παγωτό στο ψυγείο!

Υλικά
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος Milbona 30% λιπαρά
- 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα, κρύο
- 3 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας bourbon Belkake
- 200 γρ. κουβερτούρα FIN CARRE 52% κακάο
- 100 γρ. νιφάδες κουβερτούρας
- χωνάκια παγωτού
- σιρόπι σοκολάτας
- Κουβερτούρα FIN CARRE 52% κακάο, λιωμένη
Μερίδες: 6-8
Για το σερβίρισμα
Tips
- Μπορούμε να εμπλουτίσουμε το παγωτό με 150 γρ. τυρί μασκαρπόνε, το οποίο προσθέτουμε πριν από το ζαχαρούχο γάλα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Στο μίξερ αφρατεύουμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέτουμε τη βανίλια και το ζαχαρούχο γάλα. Σταματάμε το χτύπημα και ενσωματώνουμε τις κουβερτούρες, ανακατεύουμε, μεταφέρουμε σε ένα μπολ με καπάκι και καταψύχουμε για 5-6 ώρες.
Βήμα 2
Σερβίρουμε το παγωτό σε χωνάκια και σε μπολ με σιρόπι σοκολάτας ή λιωμένη κουβερτούρα.