Το παντς είναι μία καλή πρόταση για τις γιορτινές ημέρες και αυτό γιατί έχει ποσότητα, άρα δε θα χρειαστεί να φτιάξουμε ξανά και ξανά πολλά ποτά για την παρέα, ενώ παράλληλα έχει και τέλεια γεύση. Εδώ, το φτιάχνουμε με κράνμπερι και γίνεται κόκκινο και εορταστικό.

Υλικά για 8 άτομα
1 φλιτζάνι φρέσκα ή κατεψυγμένα κράνμπερι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 μπουκάλι -750 ml- λευκό ρούμι
3 φλιτζάνια μηλίτη
2 φλιτζάνια 100% χυμό κρανμπερι χωρίς ζάχαρη
1 φλιτζάνι τζιτζιμπίρα
¼ φλιτζάνι φρέσκο χυμό λάιμ

Εκτέλεση
Κόβουμε σε λεπτές φέτες περίπου το ένα τρίτο των κράνμπερι και αφήνουμε τα υπόλοιπα ολόκληρα. Μοιράζουμε σε μια παγοθήκη τα κράνμπερι και μετά την γεμίζουμε με νερό. Αφήνουμε να παγώσουν.

Εν τω μεταξύ, βάζουμε τη ζάχαρη και 1 φλιτζάνι νερό να βράσουν σε μια μικρή κατσαρόλα. Aνακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και έπειτα αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε το ρούμι, τον μηλίτη, τον χυμό κρανμπερι, τη τζιτζιμπίρα και τον χυμό λάιμ.

Βάζουμε το μείγμα σε μία κανάτα ή σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε 3 κουτ. γλυκού από το νερό με τη ζάχαρη, που ετοιμάσαμε -αν χρειαστεί προσθέτουμε περισσότερο-. Τέλος, βγάζουμε 8 ποτήρια τα γεμίζουμε με τον πάγο μας και προσθέτουμε το παντς μας.

Δείτε επίσης:
Η σαμπάνια γίνεται κοκτέιλ στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς

Cheers με χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ πριν ή μετά το ρεβεγιόν

Τα 5 είδη τεκίλας και πώς να τα απολαύσετε